Mini broodjes bapao uit de stoomoven

Door : | 0 Reacties | On : mei 30, 2016 | Categorie : Inspiratie

Bapao sponsored story2
FavoriteLoadingToevoegen aan mijn recepten

Wij van Simpele Recepten zijn gepassioneerd over eten. Wij houden van perfect gare gerechten met de beste smaak. Het is ons dan ook niet ontgaan dat er steeds betere apparatuur op de markt komt om gerechten mee te stomen. Omdat wij zo perfectionistisch zijn wat betreft onze gerechten, konden we het niet laten om één van onze favoriete gerechten in de ProCombi Plus stoomoven van AEG klaar te maken, namelijk: Mini broodjes bapao. Zouden ze echt hun ultieme smaak krijgen uit een stoomoven?

Nadat we de broodjes hebben klaargemaakt volgens ons recept onderaan deze pagina, plaatsten we de mini broodjes bapao in het midden van de ProCombi Plus stoomoven en zetten we de stoomfunctie aan. Gelukkig hoeven de broodjes maar 15 minuten te stomen want we konden niet wachten om het resultaat te proeven!

P1120369BApao8

Toen de broodjes gaar waren, sneden we deze doormidden om te kijken wat het effect is van de stoomoven. De binnenkant was geheel op temperatuur, de vulling was heerlijk smeuïg en de smaak was erg goed! Deze broodjes zullen we zeker vaker maken met de stoomoven! Vooral als we het gemak waarmee je de stoomoven gebruikt, vergelijken met de smaak van de broodjes. Wil je zelf de broodjes maken? Kijk dan onderaan deze pagina voor het recept.

Dit recept voor mini broodjes bapao uit de stoomoven is gemaakt voor de AEG Taking Taste Further bloggers contest. Hierin strijden wij, samen met twee andere bloggers om het lekkerste stoomoven recept. De twee winnende bloggers doen aanstaande zaterdag 4 juni mee aan de AEG MysteryBox Challenge op Taste of Amsterdam. Ben je benieuwd naar meer heerlijke gerechten uit de ProCombi Plus stoomoven? Kom dan proeven bij Taste of Amsterdam! Het festival vindt plaats in het Amstelpark in Amsterdam van 2 t/m 5 juni.

Help je ons winnen? Stem dan hier op ons recept!

Benieuwd naar meer heerlijke stoomgerechten? Neem dan een kijkje op http://takingtastefurther.nl/. Daar vind je nog meer heerlijke recepten en inspiratie uit de (combi)stoomoven.

 

Het recept voor mini broodjes bapao

Organiseer je binnenkort een feestje? Of ontvang je gewoon wat bezoek? Dan is dit recept voor mini broodjes bapao ideaal! Ze zijn, zoals de naam al doet vermoeden, lekker klein en handig om als hapje uit te serveren. Het zijn heerlijk zachte broodjes, rijkelijk gevuld met vlees. Serveer ze los of als hapje of serveer er een paar op een groot bord met een frisse salade voor een heerlijk hoofdgerecht.

Ingrediënten

Deeg
1 pak Koopmans broodmix wit
2 eetlepels suiker

Vulling
Scheutje olie
3 uien
500 gram gehakt
2 tenen knoflook
Stuk gember of laos
2 laurierblaadjes
2 eetlepels tomatenketchup
2 eetlepels ketjap manis
2 eetlepels appelstroop
1 á 2 eetlepels sambal (naar smaak)
Paar takjes bladselderij
1 bundeltje bosuitjes
Eventueel wat zout
1 vel bakpapier (knip deze in kleine vierkantjes)

BapaoP1120361

Bereidingswijze

Stap 1
Maak de mix volgens de verpakking en voeg het suiker toe. Snipper de uien, verwijder de schil van de gember en hak de gember in een paar stukken. Fruit de ui in de olie en voeg de stukjes gember toe. Voeg ook de laurierblaadjes toe. Doe het gehakt erbij en schep deze om. Voeg nu ook de tomatenketchup, ketjap, appelstroop, sambal en geperste teentjes knoflook toe. Laat het geheel op laag vuur even pruttelen. Je kunt naar smaak wat zout toe voegen, maar dat hoeft niet persé.

Stap 2
Giet de inhoud van de pan in een vergiet en laat het uitlekken zodat het vocht uit het gehaktmengsel loopt en het een beetje afgekoeld is. Haal de laurierblaadjes en de stukken gember uit het gehaktmengsel.

Bapao121P1120369

Stap 3
Maak van het deeg kleine bolletjes van ongeveer 50 gram per bolletje. Doe eventueel wat boem in je handen en maak de bolletjes in je handpalm plat zodat er een plakje deeg ontstaat. Schep een beetje vulling op het plakje en knijp het deeg dicht. Zorg dat de randjes schoon blijven anders plakt het deeg niet meer. Doe dit bij alle deegbolletjes tot het gehaktmengsel op is.

Stap 4
Leg de bolletjes met de naad naar beneden op een bakpapiertje en plaats deze op het gaatjesrooster van je stoomoven. Laat de bolletjes nog ongeveer 40 minuten rijzen en stoom ze daarna 15 minuten in het midden van je stoomoven. Serveer de mini broodjes bapao in kleine bakjes met wat saus of eet er een paar als hoofdgerecht met een frisse salade. Eet smakelijk!

Bapao61BApao8

Share This Post!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

  • © Copyright 2014 simpele-recepten.nl All right Reserved.