Afrikaanse recepten
Maak kennis met de Afrikaanse keuken, smakelijk, veelzijdig, bijzonder lekker! De Afrikaanse gerechten bestaan vooral uit granen, brood, couscous, bakbananen, cassave en gierst. Vlees is niet direct een hoofdingrediënt. Kikkererwten, yoghurt, linzen, citroen en aubergine worden met name gebruikt in Arabische recepten. De lekkerste Afrikaanse recepten en uit het Midden-Oosten vind je hier.
Smaken uit de natuur, Love it!
De Afrikaanse keuken barst van de culturele invloeden uit o.a. Marokko, Zuid-Afrika, Arabië en Tunesië. Je proeft de invloed van de natuur terug in Afrikaanse recepten. Maar weinig internationale keukens zijn zo smakelijk en veelzijdig als de Zuid-Afrikaanse. Lekker heel veel x Zuid-Afrikaans eten!
Hummus met limoen knoflook en tahin recept, ’n smeersel voor toast of dip met avocado.
Couscous met gewokte spruiten met (vega) gehakt snel en simpel couscous recept.
Couscous salade met fruit feta en basilicum, 'n gezonde lichte salade.
Met rode linzen, Griekse yoghurt, super simpel, vullend en gewoon lekker.
Honing en sinaasappel, als bijgerecht of salade, maak het lekker zelf.
Dip met bietjes, tahin en olijfolie. Lekker op brood met tortilla of rauwkost.
Tajine met kip, artisjok, olijf en peterselie in saus van limoen, tomaat en kaneel, ’n aanrader.
De combinatie van kip en kersen is te gek, 'n variatie van hartig en zoet, met kerrie, kersen en crème fraîche.
’n Vega paprika gerecht met couscous uit de oven met ’n saus van yoghurt en verse kruiden.
'n Calorierijke snack uit de Afrikaanse keuken, 'n nichtje van de oliebol gefrituurd.
Salade van couscous met munt en peterselie, fris, licht en simpel te maken.