Recepten van keuken: Duitse Recepten

Duitse keuken

De Duitsers hechten enorm veel waarde aan eten en drinken. Bij iedere speciale gelegenheid wordt er dan ook volop van een maaltijd en drinken genoten. Ook de kwaliteit van een maaltijd staat hoog in het vaandel bij de Duitsers. De Duitse keuken kent een hoop variaties in de verschillende delen van het land. Daarnaast staat Duitsland erom bekend dat ze veel van regionale producten gebruik maken. Zo eten de Duitsers in het noorden veel vis, in het gebied aan de Rijn eten ze veel sauerbraten en in het Altes Land wordt veel fruit gegeten. Ondanks deze lokale gebruiken, zijn er ook veel eetgewoonten die voor het hele land gelden.

Duitse eetgewoonten

Wanneer er aan de Duitse keuken gedacht wordt, denken mensen vaak aan de Duitse worsten. Duitsers zijn gek op worst en het liefst eten ze dit in combinatie met zuurkool. De Duitsers eten over het algemeen veel vlees en brood. De bekende schnitzel en de braad-, curry-, bock- en Frankfurter wurst zijn niet weg te denken in dit land.  De Duitsers ontbijten graag met verschillende soorten brood met zoet en/of hartig beleg. Melk, yoghurt eieren en fruit vullen het stevige ontbijt aan. Vroeger aten de Duitsers in de middag warm, maar vanwege tijdgebrek eten steeds meer Duitsers ’s avonds een warme maaltijd. Daarnaast is Duitsland het land van het gebak. Banketbakkerswinkels zijn er in overvloed en iedereen kent de populaire gebakssoorten: de streuselkuchen, de brezel en de Berlinerbollen wel.

De Duitsers zijn ook gek op bier. Denk bijvoorbeeld aan bockbier, wat heerlijk is om bij een bockworst te eten. Daarnaast kent Duitsland veel regionale en lokale bierbrouwerijen. Ook wijn wordt veel genuttigd door de Duitsers en ze hebben dan ook maar liefst 13 wijngebieden.

Duitse gerechten

Currywurst
Currywurst is een van de meest gegeten worsten uit Duitsland. Ze worden in kraampjes aan de straat verkocht en ze worden meestal in stukjes geserveerd met een heerlijke currysaus.

Kartoffelsuppe
Kartoffelsuppe is een soep uit de authentieke Duitse keuken. Het belangrijkste ingrediënt van deze zijn aardappelen.

Zwiebelkuchen
De Zwiebelkuchen is een heerlijke hartige taart van gistdeeg, met meestal uien, zure room, eieren en spek als vulling.

Schweinebraten
Een typisch Duits hoofdgerecht met gebraden varkenvlees en een heerlijke saus. Lekker met wat aardappelsalade. De Duitsers zijn er gek op.

Berlinerbol
De Berlinerbol komt uit Berlijn en is een heerlijk broodje van gefrituurd gist deeg, gevuld met banketbakkersroom of confituur. Berlinerbollen zijn bij bakkers over het hele land verkrijgbaar.

Schnitzel
Een heel bekend gerecht uit Duitsland is de schnitzel. De schnitzel is een dun gesneden stuk gebraden vlees dat gepaneerd en gebakken is. Heerlijk met een beetje citroensap, salade en wat frites.

Bretzel
Bretzels, ook wel pretzels genoemd, worden in grote mate op straat in kraampjes verkocht. Ze zijn in heel Duitsland te vinden en ook bij de banketbakker wordt het veel verkocht.

Probeer eens een Duits recept en maak kennis met de heerlijke Duitse gerechten. Guten Appetit! (Eet smakelijk!)

Reibekuchen

Duitse aardappelkoekjes

Gemiddelde waardering: (4 / 5)

Dit Duitse hapje is ook in andere landen enorm populair en wordt vaak op kerstmarkten ...

Lees meer
Aardappelsalade

Frisse aardappelsalade

Gemiddelde waardering: (0 / 5)

Deze heerlijke salade is ideaal voor bij de gourmet of barbecue. Hij is erg eenvoudig ...

Lees meer
Apfelstrudel

Apfelstrudel

Gemiddelde waardering: (4 / 5)

De apfelstrudel is heerlijk voor bij de thee of koffie of om gewoon als nagerecht ...

Lees meer
duits

Duitse zwiebelkuchen

Gemiddelde waardering: (5 / 5)

Maak op deze eenvoudige wijze een authentiek Duits zwiebelkuchen. Heerlijk bij een lekkere salade en ...

Lees meer
  • © Copyright 2014 simpele-recepten.nl All right Reserved.