Europese recepten
Europese recepten en gerechten uit Europa, inspiratie voor de lekkerste recepten uit Frankrijk, Spanje, Italië, Duitsland of één van de andere Europese landen. Maak jij ’n sangria, risotto met bloemkool, croissant of ’n babka van bladerdeeg?!
Topgerechten recepten
Elk land z’n eigen tradities, topgerechten recepten. ’n Schnitzel en de braad-, curry- en Frankfurter wurst zijn niet weg te denken in Duitsland. Spanje daar komen de mediterrane recepten vandaan.
En de Italiaanse keuken is zeer seizoensgebonden. Dit door de vele verse ingrediënten die gebruikt worden. Pizza en pasta’s zijn altijd de hit, topgerechten recepten. Frankrijk natuurlijk voor de kazen, stokbroden, croissants en nog veel meer verfijnde gerechten, typisch Europees eten.
Een snel te bereiden gerecht dat even smakelijk is als de kwaliteit van de gebruikte ingrediënten.
Een fool-proof basisrecept met maar 5 ingrediënten! Lekker snel en natuurlijk onweerstaanbaar lekker.
Dit fantastisch lekkere bladerdeeghapje met stoofperen, gorgonzola en balsamico is binnen 25 minuten klaar!
Deze amuse van brioche met pate is superleuk om te serveren. Lekker met vijg, tijm en eendenborstfilet!
Zachte peren met een vleugje earl grey en warme kruiden met romige mascarpone en een zoete notencrunch. Lekker!
Romig en Pittig! Een hartige tosti met kaas, chili en boter. Een tosti zonder tosti ijzer uit de pan.
Malse biefstuk, scherpe blauwe kaas en romige mierikswortelsaus allemaal op een krokante toast! Dit is pas genieten!
Bakplaatrecepten betekenen minimale moeite, maximale smaak! Kijk maar eens naar dit recept, zo lekker!
Deze bieten galettes zet je supersnel op tafel, omdat we ze maken met kant-en-klaar bladerdeeg. Deze moet je proberen!
Crostini met burrata, ansjovis en gefrituurde salie: een heerlijk hapje met romige burrata, zoute ansjovis en knapperige gefrituurde salie op geroosterd brood.
Smeersel van tuinbonen met citroen, een frisse dip van groente. Lekker én gezond.
Gevulde omelet met mozzarella, kerstomaat, Napoli kruiden en basilicum.
Zelf mayonaise maken met mosterd en azijn. Lobbig en heerlijk zacht. Neem eieren zo vers mogelijk.
Maak deze pasta moeiteloos zelf! Met kip en champignons in romige saus.
Wafels met ’n topping van kaneelsuiker en chocolade. Kaneelwafels bak je makkelijk zelf.
Snelle roerbak omelet met aubergine en courgette met 'n topping van verse basilicum en krokante uitjes.
Snel en lekker, tartaarsaus met kappertjes en sjalot zonder ei met peterselie en augurk.
Roerei met verse peterselie en bieslook. Kaas, room en mosterd. 'n Smeuïg ei recept.
’n Lentetaart met ei en op de bodem pittige stukjes (vega) pepperoni en frisse limoenrasp.
Smeuïge stamppot met rucola makreel en Amsterdamse ui, 'n voorjaars stamp.
Oesters, wat heb je nodig? In ieder geval 'n oestermes en crushed ijs, azijn en sjalot, lekker joh!