Petis

Door : | 0 Reacties | On : september 16, 2011 | Categorie : Indonesië

Qua structuur heeft het veel weg van appelstroop. We hebben het hier over petis udang. De basis van Petis bestaat uit onder andere garnalen, zout, water, meel en suiker. Het wordt veelal gebruikt in de Oost-Javaanse keuken. Het is eigenlijk een oud huismiddeltje om wratten te verwijderen in Indonesië, maar het wordt dus ook gebruikt in de Indische gerechten. Het kruid word veel gebruikt in combinatie met Temu Kunci, een ander soort wortelkruid. Petis is in andere landen ook bekend en ook daar wordt het in gerechten veel gebruikt. Zo is het in Maleisië bekend als Heiko en in China als hay koh.

Veel mensen verwarren Petis met het Filipijnse Patis. Dat is net zoals de Thaise Nam Pla een hedere saus gebasseerd op Vis.

Share This Post!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>