Brood recepten

Broodrecepten er zijn er genoeg, heel gelukkig wordt ik van de geur van versgebakken brood en wie ook eigenlijk niet?! De geur van versgebakken (noten) brood ruikt heerlijk. En iedereen kan het, dus de keuken in en kneden maar!

Brood bakken

Brood, wie is er niet dol op, de oermens maakte al platbrood. Nu zijn de variaties in brood eindeloos en zo ook de graansoorten. Brood van speltmeel, boekweitmeel of volkorenmeel. Of neem je liever glutenvrij brood. Zelf je broodje bakken is toch wel favoriet, wel is er een geheim, het rijzen. Hier valt of staat je eigen broodje bakken mee. De gist moet de tijd krijgen om zijn werk te doen na het kneden. Het deeg leg je afgedekt met een schone theedoek op een warme, iets wat vochtige plek.

En is je brood oud? Ook met oud brood kun je nog van alles, bak het op in de oven of stop het even in de broodrooster, maak er paneermeel van of lekkere wentelteefjes. Dit laatste is bij ons favoriet thuis!