Aioli recept met citroen

Aioli recept met citroen

Knoflookmayonaise
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 5 min
  • Klaar in: 10 min
  • Kcal: 190

Aioli recept met citroen ofwel knoflookmayonaise. ’n Heerlijke dip voor een stuk brood of bij ’n tapas gerecht, ’n simpel aioli recept. Maar hoe maak je aioli?

Aioli maken

Aioli maken dat heb je zó gedaan. ’t Is lekker en favoriet, gemaakt van knoflook, olijfolie en ’n eidooier. Maak deze dip zelf zonder moeite voor bij de borrel of bbq. Aioli maken is simpel.

Ingrediënten

  • 1 eidooier
  • 2 el citroensap
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 el extra vergine olijfolie
  • 8 el maïsolie of olijfolie
  • snuf zout
  • verse peper
Aioli zelf maken

Hoe maak je aioli

  1. Pel en pers de knoflook zo fijn mogelijk en mix samen met de eidooier, het citroensap, zout en peper in een keukenmachine tot een gelijkmatig mengsel.
  2. Terwijl de keukenmachine draait, voeg je geleidelijk de olijfolie en daarna de (mais)olie toe. Doe dit in het begin beetje bij beetje. Als je de helft hebt toegevoegd, kun je de rest in grotere hoeveelheden toevoegen. De aioli is klaar als de saus dik en glad is. Hoe maak je aioli, zó.

Ook lekker: Romige mayonaise maken met mosterd en azijn. Lekker lobbig, tikje zuur en heerlijk zacht.

Beoordeling: 3.7. van 6 stemmen.
Please wait...

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram februari
De smaak van Italie voorjaar 2024