Amuse van geitenkaas en sinaasappel

Amuse van geitenkaas en sinaasappel

Met een heerlijke surprise van binnen kan deze amuse schitteren bij diverse gelegenheden, romige geitenkaas, sinaasappel, pistachenoten en olijf. Het perfect hapje voor tijdens de feestdagen. Een mooie start met een knapperige bite. Super simpel en snel te maken zonder gedoe én je maakt er gegarandeerd een goede indruk mee.

Kleine vooraf-hapjes die je in één keer in je mond stopt, met amuses maak je de blits bij een etentje, met kerst, oud & nieuw of een fijne borrel. Geitenkaas balletjes kan je in verschillende varianten maken. Wissel eens af met de noten en probeer ook eens deze hapjes met geitenkaas en honing.

Tip: neem (stevige)olijven van goede kwaliteit.
Ook lekker: frittata met geitenkaas.

Ook lekker: bladerdeeghapjes met rode biet en geitenkaas.

Geitenkaas Amuse

Amuse geitenkaas

4 van 11 stemmen
Recept afdrukken
Een geweldig voorafje, deze amuse van geitenkaas, sinaasappel, pistachenoten en olijf. Perfect voor tijdens de feestdagen. Snel en simpel zonder gedoe.
Gang Amuse
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 4 personen
calorieën 128

Ingrediënten

  • 2 el pistachenoten ongezout
  • 4 olijven zonder pit
  • ½ tl rasp van een sinaasappel
  • 125 gr zachte geitenkaas (met honing)

Optioneel

  • pretzels

Instructies

  • Pel de pistachenoten en rooster ze kort in een droge koekenpan. Hak ze - als ze afgekoeld zijn - fijn.
  • Rasp de sinaasappel (er komen heerlijke geuren en smaken vrij) en meng dit door de geitenkaas.
  • Verdeel de geitenkaas in vieren met elk een olijf en kneed om de olijf met koude, natte handen het geitenkaas mengsel omheen. (dit kan ook met een klein stukje huishoudfolie)
  • Rol de amuses in de pistachekruimels en garneer eventueel nog met sinaasappelschil en vers gemalen peper naar smaak.
Geitenkaas balletjes

Probeer ook eens: geitenkaas bonbons met amandelen, pistache en groene kruiden.

Simpele geitenkaas amuse

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram actie april
De smaak van Italie voorjaar 2024