Andijviestamppot met spekjes

Andijviestamppot met spekjes

Geniet van de Nederlandse smaak met andijviestamppot met spekjes, een snel en eenvoudig gerecht dat een heerlijke bite heeft. Of je nu kiest voor spekjes van vlees of vegetarische opties, beide zorgen voor die onmiskenbare smaak. Met aardappelen, melk, boter, andijvie en crème fraîche bereid je deze stamppot in slechts 30 minuten. Serveer met scherpe mosterd en piccalilly voor een extra smaakdimensie. Voor de vegetariërs die dit andijviestamppot recept willen maken is er een heerlijk alternatief met knapperige tempeh. Eet smakelijk!

Andijviestamppot spekjes

Andijviestamppot

3.9 van 15 stemmen
Recept afdrukken
Proef Nederlandse smaak: andijviestamppot met spekjes in 30 min. Voeg mosterd en piccalilly toe. Ook vegetarisch met knapperige tempeh. Smakelijk!
Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 4 personen
calorieën 280

Ingrediënten

  • 1,2 kilo aardappelen
  • 100 ml melk
  • 250 gr spekblokjes
  • 25 gr boter
  • 500 gr andijvie gesneden
  • 2 el crème fraîche

Instructies

  • Schil de aardappelen en snij in stukken. Kook in 20 minuten gaar en giet ze af.
  • Bak ondertussen de spekblokjes bruin en krokant in een droge koekenpan.
  • Voeg de melk en boter toe aan de gekookte aardappelen en stamp dit tot puree. Zet terug op laag vuur en schep de rauwe andijvie erdoor.
  • Voeg de crème fraîche toe samen met vers gemalen peper naar smaak en roer de stamppot goed door.
  • Schep de andijviestamppot in kommen en verdeel de spekjes eroverheen.

Eet met een scherpe mosterd en piccalilly. Voor een vegetarisch alternatief voor deze klassieke andijviestamppot maak je een smaakvolle combinatie van verse andijvie en knapperige tempeh. Stamppot andijvie is een echte winter favoriet.

Andijviestamppot met spekjes recept

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

  1. joke 30 maart 2020 at 18:30 - Reply

    Heerlijk! En simpel.

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram februari
De smaak van Italie voorjaar 2024