Appel kwark toetje
Appel kwark toetje, krokant en romig, lekker luchtig, het is een simpel toetje met kwark om zelf te maken. Appelmoes, slagroom, kwark en verkruimelde Bastogne koek. De kardemom zorgt voor een unieke warme kruidige smaak. Zet jij dit toetje op tafel?
Toetje met kwark
De combinatie van dit appel toetje met kwark is perfect voor de herfst. Dan krijgen we altijd extra zin om de lekkerste appelmoes zelf te maken. Schep extra kaneel bij de appelmoes voor een extra herfstgevoel en eet het lekker warm. De Bastogne koek zorgt voor de heerlijke crunch in dit dessert.
Appelmoes dat maak je simpel zelf. Recept voor moes of compote, warm of koud, makkelijk en snel zelf gemaakt, met kaneel, bruine suiker en citroen.
Simpel toetje met kwark
Ingrediënten
- 125 ml slagroom
- 8 gr vanillesuiker
- 1 tl kardemompoeder
- 8 Bastognekoeken
- 500 gr kwark
- 350 gr appelmoes
Instructies
- Klop de slagroom met de vanillesuiker en het kardemompoeder stijf in een grote kom.
- Verkruimel de Bastognekoeken grof.
- Schep de kwark, de appelmoes en de slagroom in laagjes in de kommen of dessertglazen
- Maak het dessert af met de verkruimelde koeken. Zó maak je snel een heerlijk toetje.
Ook lekker: speculaas en kwark met aardbeien, een toetje van Bastogne, ofwel platte kaas dessert, eenvoudig te maken.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?