Appelcrumble recept
Geniet van dit heerlijke appelcrumble recept, een makkelijk en zoet nagerecht met warme appel en krokant deegkruim. Serveer met romig ijs of vanillevla, super makkelijk! Maak deze eenvoudige crumble met appel in een handomdraai. Apple crumble, het nummer één appelkruimeltoetje. Een heerlijk, simpel dessert dat je in een half uur maakt. Probeer het vandaag nog!
Geef je appelcrumble een twist voor feestelijke diners. Probeer het recept met Licor 43, limoen en amandelen: meng 50 ml Licor 43 door het appelmengsel en pers een limoen uit boven het mengsel voordat het de oven in gaat. Rooster 70 gram amandelschilfers de laatste 5 minuten mee. Een geweldige smaakervaring!
Appelcrumble
Ingrediënten
- 40 gr bruine basterdsuiker
- 60 gr boter
- 50 gr bloem
- 2 appels
- 50 gr havermout
- 1 el suiker
- ½ el citroensap
- 1 tl speculaaskruiden
- hand pecannoten
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Neem een grote kom en meng hier de basterdsuiker, bloem, havermout, noten, boter en ’n snuf zout in. Kneed door elkaar met je handen tot een kruimig mengsel.
- Schil en snij de appel in kleine blokjes en leg op de bodem van een ovenschaal. Bestrooi de appelstukjes met suiker, kaneel en citroen en meng door elkaar.
- Verdeel het kruimelmengsel over de appels en bak de crumble in de oven in zo’n 25 minuten goudbruin en gaar. Appel crumble recept maak je zó.
Maak af met ’n dot lobbige room of roomijs.
Ook lekker: appelkruimel cupcake ’n appel kruimelcake is een leuke twist op de appelkruimeltaart, eenvoudig te maken, pindakaas en nougat crunch maken ’t af.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?
Verrukkelijk!
Echt hé Maria, dank je!