Bokkepootjestaart

2014-12-24
  • Hoeveelheid: 1
  • Porties: 8
  • Bereidingstijd: 30m
  • Kooktijd: 0m
  • Klaar in: 30m
FavoriteLoadingToevoegen aan mijn recepten

Op zoek naar een lekkere traktatie, iets voor bij de koffie, of misschien wel een lekkernij voor de Kerst? Deze bokkepootjestaart ziet er ontzettend lekker uit en is in een handomdraai gemaakt!

Ingrediënten

  • 400 ml slagroom
  • 300 ml melk
  • 2 kant-en-klare taartbodems
  • 1 pakje kloppudding (vanille)
  • 2 pakken bokkepootjes
  • Advocaat

Bereidingswijze

Stap1

Meng de kloppudding met 300 ml melk (dit is minder dan wordt aangegeven op het pakje zelf) en ze het daarna even in de koelkast.

Stap2

Klop vervolgens de slagroom stijf en meng hier de advocaat door.

Stap3

Pak de kloppudding uit de koelkast en meng dit er ook doorheen.

Stap4

Leg 1 van de taartbodems op de bodem van de springvorm. Snijd vervolgens de bokkepootjes doormidden (in de lengte) en leg ze met de platte kant op de taartbodem. Doe hier vervolgens een flinke laag room op.

Stap5

Snijd de 2e bodem horizontaal doormidden en herhaal voorgaande stap (bodem, laag koekjes en laag room).

Stap6

Verkruimel ten slotte de bokkepootjes over de bovenkant van de taart voor een feestelijk effect! Zet de taart een dag in de koelkast om goed op te stijven.

Commentaar op recept

Comments (60)

  1. posted by Jolanda on 6 januari 2015

    Hoeveel advocaat gebruik ik hiervoor?

    • posted by clairie on 7 februari 2015

      ik heb 3/4 fles advocaat gebruikt (inhoud fles 50cl) dat is qua smaak net goed.

  2. posted by annemarie on 7 januari 2015

    Ik zou wel willen weten hoeveel advocaat er door moet. Het lijkt mij een heerlijk recept.

  3. posted by Vera on 7 januari 2015

    Je kunt de advocaat zelf naar smaak toevoegen. In dit recept is er een kwart van een flesje gebruikt.

    • posted by Jacquelien on 8 januari 2015

      Heb je ook een vervanger voor de advocaat ben daar namelijk niet zo dol op.

      • posted by johanna jongeling on 8 januari 2015

        Ik ben geen alcoholfan en ik heb gele vla gebruikt.

        • posted by melinda on 9 januari 2015

          Was de taart lekker met vanille vla?

        • posted by Riet Ouwehand on 16 maart 2015

          Mijn dochter bakt ook taarten waar advocaat in gaat zij laat de alcohol verdampen en kan het dan gebruiken.

          • posted by Maggie on 19 maart 2015

            Blijft de advocaat wel stevig nadat je het gekookt hebt? (alcohol verdampen)
            Ben bang dat het korrelig of slap wordt. Veranderd de smaak veel?

             
    • posted by Vastenhout on 11 augustus 2016

      Hallo allemaal ik heb deze taart ook gemaakt .
      Hij is heerlijk maar ik vind hem niet echt stevig
      Wat heb ik verkeerd gedaan

      • posted by Noor on 30 augustus 2016

        Heeft u de slagroom goed stijf geklopt?

      • posted by johanna on 28 oktober 2016

        je kunt een zakje slagroomversteviger er door doen

  4. posted by Danielle on 7 januari 2015

    Is er een goede vervanging voor advocaat? Voor de rest vast erg lekker!

  5. posted by Angela on 7 januari 2015

    Kan er ook iets alcohol vrij in?

    • posted by johanna on 28 oktober 2016

      gele vla erdoor i.p.v. advocaat

  6. posted by Martina on 7 januari 2015

    waarom de tweede bodem doorsnijden en hoe. Zo’n bodem is al zo dun.

  7. posted by kim on 7 januari 2015

    welke bodems gebruik je en waar kan ik die kopen?

    • posted by Nancy on 10 januari 2015

      Ik heb zelf een bodem gemaakt van dr.oetker
      En toen doorgesneden (horizontaal)

  8. posted by hilda on 8 januari 2015

    Is er ook een ander ingrediënt voor advocaat?

  9. posted by linnegiel on 8 januari 2015

    Moet er advocaat door. Het ziet er zo heerlijk uit. Maar advocaat lust ik echt niet. Is er een alternatief voor de advocaat.

    • posted by Gertha on 8 januari 2015

      beetje gele vla of een chocopasta

    • posted by vera deguelle-werne on 29 januari 2015

      Je proeft de advocaat nauwelijks, het ligt er ook aan hoeveel je erin doet

      • posted by vera deguelle-werne on 29 januari 2015

        Ik heb als bodem van die zachte poedel wafels gebruikt. Zeer zeker een goed alternatief.

  10. posted by jeanine albers on 8 januari 2015

    Mmmm, deze is heerlijk. Kinderen zijn er ook dol op, maar dan zonder advocaat natuurlijk.
    Ik maak zelf de bodem van (kantenklare ) cake.

    • posted by Loes Thijssen on 15 januari 2015

      een super tip ,..dank je wel

  11. posted by claudia on 8 januari 2015

    kan de advocaat ook vervangen worden door iets anders en zo ja wat. Of kan het ook eruit gelaten worden? Ik hou niet van advocaat….

  12. posted by Linda on 8 januari 2015

    wat moet er met de 2e helft van de taartbodem gebeuren?

    • posted by Vera on 8 januari 2015

      De tweede helft van de taartbodem kun je of weggooien (wat wel zonde is natuurlijk) of gebruiken voor een andere taart! Je kunt er iets anders lekkers mee maken, want voor dit recept is deze helft niet nodig.

  13. posted by Vera on 8 januari 2015

    Deze taartbodems zijn van de Jumbo. Deze snijd je door de helft, omdat deze wat dikker zijn. Als je de taartbodems bij de Albert Heijn haalt, krijg je er drie in één. Deze zijn dus wat dunner en hoef je daarom niet door de helft te snijden. De advocaat kun je er eventueel uitlaten. Er zit namelijk al slagroom en vanille kloppudding in.

    • posted by tiny on 18 maart 2015

      je kan beter een ronde cake bakken en die doormidden snijden ,,is veel lekkerder

      • posted by Vera on 19 maart 2015

        Bedankt voor de goede tip Tiny!

  14. posted by Damian Dijkhoff on 8 januari 2015

    J kunt de advocaat vervangen door een romige koffielikeur. uiteraarde naar keuze en bij elke goede slijter te kopen.

  15. posted by Rita on 8 januari 2015

    Waar kun je die kloppudding kopen? Is dit zo’n pakje saroma ( of zoiets, kan niet zo snel op de naam komen) pudding?

    • posted by Vera on 9 januari 2015

      Vroeger heette het inderdaad Saroma, maar tegenwoordig wordt het gewoon kloppudding genoemd.

      • posted by Ester on 10 januari 2015

        Ik bedoel dus, het heet nog steeds saroma

  16. posted by marianne on 8 januari 2015

    Ik heb helemaal geen extra bodems gebruikt , bokkepootjes gebruikt als bodem

    • posted by Eveline on 9 januari 2015

      Hallo,
      Hoe wordt jouw taart dan opgebouwd? Ben zelf niet zo dol op die taartbodems. Ik zou hem morgen willen maken :)

  17. posted by hoihoi on 9 januari 2015

    Kan ik een advocaat vrucht ook malen in de keukenmachine en toevoegen? Ik ben zwanger dus alcohol word hem niet.
    heb ik dan aan 1advocaat genoeg?
    zou hem morgen graag willen gaan maken.

    • posted by Vera on 9 januari 2015

      Leuk dat je de taart wil gaan maken! Advocaat wordt bereid met eieren, alcohol, suiker en gecondenseerde melk. Je kunt de alcohol dus achterwege laten als je de advocaat zelf wil maken. Advocaat wordt niet met vruchten gemaakt.

    • posted by Sandra on 9 januari 2015

      Volgens mij bedoel je advocado, dat wordt hier niet gebruikt en past er volgens mij niet in. Ik weet niet of je de advocaat zelf kunt maken zoals hieronder beschreven staat. Als er namelijk rauwe eieren in gebruikt worden die niet verhit worden zou ik dat vanwege de zwangerschap echt afraden.
      In de reacties hierboven is als alternatief voor de advocaat gele vla en chocopasta genoemd :-)

    • posted by Ester on 10 januari 2015

      Jij bedoeld een avocado vrucht :)

  18. posted by elly on 12 januari 2015

    En als je geen avocado lust wat kan je dan in de plaats er van gebruiken

    • posted by Vera on 13 januari 2015

      Je hoeft de advocaat niet per se te vervangen door een ander ingrediënt. Zonder smaakt de taart ook lekker. Wil je toch iets toevoegen, dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor vanillevla.

  19. posted by Francis on 13 januari 2015

    Volgens mij kan je hier ook zo zakje banketbakkersroom van DrOetker voor gebruiken en ipv de advocaat is misschien karamel vla ook wel lekker.

  20. posted by Tonia on 13 januari 2015

    Gelijk gemaakt. Toen ik de taart op fb zag. Maar ipv advocaat heb ik vanille vla genomen. Erg lekker en makkelijk

  21. posted by Loes on 14 januari 2015

    Hoeveel vanille vla gebruiken jullie?

  22. posted by NA Stoel on 16 januari 2015

    Vroeger veel gemaakt. Maar dan met bokkepootjes als bodem en in de vriezer!!! Wij hadden dus bokkepootjes-ijs-taart!! Leuk om dit recept weer tegen te komen. Zo lekker!

  23. posted by Arantxa on 26 januari 2015

    Wat is de doorsnede van de taart?

    • posted by Vera on 29 januari 2015

      De doorsnede van de taart ligt aan de grootte van je taartbodem. Het ligt er dus aan of je de taartbodem zelf maakt of kant en klaar koopt.

  24. posted by sandy on 29 januari 2015

    hoe maak ik de bodem van bokkenpootjes? Stampen en dan vermengen met iets?? maar wat? thnks alvast!

    • posted by Vera on 29 januari 2015

      Op de bodem van de taart leg je de bokkepootjes. Deze snijd je eerst doormidden (in de lengte) en dan leg je ze met de platte kant op de taartbodem.

  25. posted by Rachel on 20 februari 2015

    Taart was makkelijk te maken!! Geen Advocaat gebruikt maar brownies door de Room heen gekruimeld!

  26. posted by Maggie on 19 maart 2015

    Super lekker recept! Ik had alleen erg dunne advocaat gekocht waardoor het niet mooi stevig was. Ga hem nog een keer maken met dit keer de goede advocaat.

  27. posted by Hanneke Spies on 22 maart 2015

    Gisteren de bokkepoot taart gemaakt en vanaag gegeten in een woord HEERLIJK!!! zeer smakelijk met wat extra advocaat !

  28. posted by mandy on 1 april 2015

    Ik hou ook totaal niet van advocaat maar in de taart is het erg lekker! Maar gooi er niet teveel in want dan heeft die de overhand.

  29. posted by Marianne on 26 november 2015

    Kan ik ook sojamelk gebruiken?

    • posted by Noor on 4 december 2015

      Ja hoor, dat kan!

  30. posted by Danielle on 28 februari 2016

    De bokkepootjestaart is echt heerlijk. Alleen na 1 dag in de koelkast is hij nog steeds niet stijf. Hoe kan dit, heb ik iets fout gedaan? Of kan ik hem beter in de diepvries zetten?

    • posted by Noor on 1 maart 2016

      Hoi Danielle! Fijn dat de taart lekker was, maar jammer dat deze niet stijf was. Heb je de slagroom stijf genoeg geklopt?

  31. posted by els on 28 oktober 2016

    Na deze taart verschillende keren voorbij was gekomen, nu gemaakt..:) de bodem van verkruimelde bokkenpootjes en 50 gr boter. ( heb hier wel een pak voor gebruikt, anders is de bodem te dun ).door de chocola wordt het een bruine bodem en het taaie schuim van de bokkenpootjes, dat leek mij erg lekker :) voor het kloppen van de slagroom een scheut amaretto erin gedaan en.alleen opgevuld met bokkenpootjes en room.Ben nu heel benieuwd hoe hij smaakt. Volgende keer eens kletskoppen en chocolade pudding uit proberen, maar dan wel met een zelfgemaakte bodem :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Mijn passie voor koken komt vooral..

Gemiddelde waardering

(3.6 / 5)

3.6 5 42
Waardeer dit recept

42 personen hebben dit recept gewaardeerd

Gerelateerde recepten:
  • img_4137

    Aardappelsalade met ham

  • img_4119

    Herfst groentesoep

  • FullSizeRender5

    Kokosmakronen

  • IMG_3204

    Witlof met port salut en aardappeltjes

  • unnamed9

    Bounty’s

  • © Copyright 2014 simpele-recepten.nl All right Reserved.