Broodje carpaccio met pesto en rode ui

Broodje carpaccio met pesto en rode ui

Een broodje carpaccio, lekker voor de lunch. Simpel en snel te maken met vers carpacciovlees pesto en geroosterde pijnboompitjes. Ossenhaas is het duurste stukje vlees van de koe. Het is een spier, het deel van de lende van de koe met een fijne structuur. Het heeft bijna geen vet of bindweefsel. En daarom het meest malse stukje vlees. Broodje carpaccio is best een gezonde keuze, carpaccio bevat gezonde eiwitten, vitamine B en K, zink, mineralen en ijzer. Hou wel de hoeveelheid rood vlees per week in de gaten.

Doen: groene pesto maken doe je makkelijk zelf.

Broodje Carpaccio recept

Broodje carpaccio maken

3.6 van 24 stemmen
Recept afdrukken
Broodje carpaccio, klassiek, lekker lunchgerecht met parmezaan en pijnboompitten. Simpel recept voor tussendoor.
Gang lunch
Keuken Italiaanse recepten
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 10 minuten
Porties 1 persoon
calorieën 342

Ingrediënten

  • 1 ciabatta
  • 2 tl pesto
  • 30 gr carpaccio vers
  • 10 gr pijnboompitten geroosterd
  • 1 el rode ui ringen
  • 1 hand rucola sla
  • 1 el Parmezaanse kaas rasp

Instructies

  • Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan.
  • Snij de ciabatta doormidden en smeer beide in met pesto. Verdeel de rucola over de broodjes en leg hier de plakjes carpaccio overheen.
  • Snijd de rode ui in dunne ringen en verdeel deze over de carpaccio. Maak af met de pijnboompitten en Parmezaanse kaas.

Broodje carpaccio maken doe je in zó zelf, neem mee naar je werk of naar het park in een trommel. Voor de vrijdaglunch of voor een laat ontbijt. Tip: neem truffelmayonaise als topping.

Ook lekker: broodje warm vlees met pinda’s en uitjes.

Groenepestodip maken met parmezaan

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram actie april
De smaak van Italie voorjaar 2024