Klassieke carpaccio met een dressing van balsamico

Klassieke carpaccio met een dressing van balsamico

Met een klassiek Italiaans voorgerecht denken we gelijk aan carpaccio, een gerecht met flinterdunne plakjes ossenhaas dat je heel makkelijk zelf kunt bereiden. Met een paar verse ingrediënten zet je dit geweldige gerecht van ossenhaas carpaccio in mum van tijd op tafel.

Dit carpaccio recept is niet compleet zonder Parmezaanse kaas, pijnboompitten, rucola en een heerlijke balsamico dressing. Wil je eens variëren met de carpaccio dressing, probeer eens een truffeldressing. Deze dressing maak je door 1 el mayonaise te mengen met 1 el truffelolie, 1 el azijn en een halve tl honing. Breng op smaak met vers gemalen peper en druppel over de carpaccio.

Carpaccio italiaans voorgerecht

Carpaccio recept

4.2 van 18 stemmen
Recept afdrukken
Met een klassiek Italiaans voorgerecht denken we gelijk aan carpaccio, een gerecht met flinterdunne plakjes ossenhaas dat je heel makkelijk zelf kunt bereiden.
Gang voorgerecht
Keuken Italiaans
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 10 minuten
Porties 4 personen
calorieën 230

Ingrediënten

  • 300 gr carpaccio
  • 3 el olijfolie
  • 30 gr rucola
  • 50 gr Parmezaanse kaas
  • ½ el balsamicoazijn
  • pijnboompitten
  • zout en peper

Instructies

  • Leg de plakken carpaccio naast elkaar op een bord. Klop de azijn, olie, zout en peper in een klein kommetje tot een dressing.
  • Druppel de dressing over de carpaccio. Snij de rucola in kleine stukjes en verdeel deze over de carpaccio.
  • Strooi de Parmezaanse kaas rasp of schaaf, over de carpaccio. Samen met geroosterde pijnboompitten.
Klassieke carpaccio

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram februari
De smaak van Italie voorjaar 2024