Chelow kebab met saffraan

Chelow kebab met saffraan

'n Iraans vleesgerecht
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 2 uur
  • Wachttijd: 15 min
  • Klaar in: 2 uur 15 min
  • Kcal: 346

Chelow kebab met saffraan ’n Iraans vleesgerecht en een specialiteit uit Iran dat je makkelijk zelf kan maken. Heerlijk gekruid lamsgehakt op een spies dat ook op de bbq kan.

Chelow kebab

Eet de Chelow kebab met chelo, een Iraans rijstgerecht. De rijst wordt half gekookt en half gestoofd in boter. Sumak, fris-zurig van smaak, een mengsel van verschillende rode besjes van de sumakplant, en gegrilde tomaat, zó is je Iraanse maaltijd compleet.

Ingrediënten

  • 700 gr lamsgehakt
  • 3 uien
  • 1 tl gemalen saffraan
  • 2 eidooiers

Iraanse kebab

  1. Snipper de uien en leg ’t gehakt in een grote kom met de gesnipperde uien over het vlees heen. Niet mengen. Dek de kom af en zet voor 2 uur in de koelkast. Laat de saffraan wellen in een lepel warm water. Haal het gehakt uit de koelkast en verwijder de uien. Voeg de saffraan, twee eidooiers, zout en peper toe en meng door elkaar.
  2. Maak worstjes van het gehakt en prik er saté prikkers door. Bak ze op een grill of koekenpan en keer ze om tot ze helemaal bruin en gaar zijn. Iraanse kebab zó maak je ’t.

Ook lekker: Gehaktkebab ’n Turks gerecht met gekruid vlees op ’n stokje.

Beoordeling: 3.9. van 14 stemmen.
Please wait...

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

  1. Ellen 7 februari 2023 at 18:39 - Reply

    Overheerlijk in combinatie met Perzische juwelenrijst

    • Miranda Bernáth 9 februari 2023 at 09:06 - Reply

      Perzische juwelenrijst klinkt heel goed. Ik zal binnenkort ook eens een Perzische rijst recept delen.

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram actie april
De smaak van Italie voorjaar 2024