Couscous salade met munt en peterselie

Couscous salade met munt en peterselie

Mee naar de picknick
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 20 min
  • Wachttijd: 1 uur
  • Klaar in: 1 uur 20 min
  • Kcal: 256

Couscous salade met munt en peterselie, fris, licht en simpel te maken. Lekker mee naar de picknick. Laat 1 uur in de koelkast staan voordat je de couscous gaat eten. Couscous salades zijn favoriet.

Couscous salade maken

Couscous salade maken is favoriet, gemaakt van grof gemalen harde tarwe. De deegbolletjes zelf maar ook de gerechten die ermee gemaakt worden, hebben als naam couscous. De couscous salade kent vele varianten. Couscous wordt traditioneel met de vingers gegeten, wij gebruiken (meestal) bestek(-:

Ingrediënten

  • 100 ml olijfolie
  • 3 tomaten
  • 4 citroenen
  • gele paprika
  • 1 tl peper
  • 40 gr rozijnen
  • 200 gr griesmeel
  • ½ komkommer
  • 3 lente uitjes
  • bosje munt
  • bosje platte peterselie

Couscous salade recept

  1. Begin met de citroenen schoon te maken, rasp de schil en pers daarna alle citroenen uit tot je ongeveer 150 ml sap over hebt. Doe daarna de griesmeel in een grote schaal met ’n snuf keukenzout. Roer alles goed door en giet 50 ml olijfolie eroverheen. Wrijf de korrels griesmeel tussen je handen totdat de korrels bedekt raken met de olie. Giet vervolgens 100 ml water in de schaal en strijk de bovenkant glad en laat het weken.
  2. Wrijf de korrels griesmeel tussen je vingers totdat de korrels mooi rul worden. Giet de citroensap erbij en blijf het geheel omscheppen. Strijk daarna de bovenkant weer glad en laat het in weken.
  3. Ondertussen kunnen de komkommer en de tomaten doormidden gesneden worden. Gebruik een lepeltje om de zaadjes eruit te schepen. Rasp de tomaten en de komkommer met een grove rasp tot de schil eraf is. Snij de peterselie en munt in fijne reepjes.
  4. Vervolgens wrijf je de korrels griesmeel weer tussen je handen en vingers. Schep ook met je handen de tomaten, komkommers, gehakte kruiden, citroensap, en de rozijnen in het geheel door de griesmeel. Voeg de 50 ml olijfolie toe en breng alles aan op smaak met peper en zout.
  5. Snij de overige tomaten in vieren en vervolgens in blokjes. De lente uitjes, blokjes paprika en tomaat kunnen als laatste door de salade heen geroerd worden. Tot slot dek je de schaal af en zet hem minimaal 1 uur in de koelkast. Couscous salade recept zó maak je ’t.

Ook lekker: Couscoussalade met tuinbonen en feta, ’n perfecte lunch salade voor bij de bbq of eet als hoofd. Makkelijk te maken vega en lekker gezond.

Beoordeling: 5.0. van 2 stemmen.
Please wait...

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram actie april
De smaak van Italie voorjaar 2024