Eggs benedict recept met hollandaise

Eggs benedict recept met hollandaise

Ontbijt uit New York
  • Aantal: 2
  • Bereidingstijd: 20 min
  • Wachttijd: 10 min
  • Klaar in: 30 min
  • Kcal: 510

Eggs benedict recept met hollandaise ’n ontbijt uit New York met hollandaise saus en gepocheerd ei is ’t een klassiek ontbijt recept en werkt perfect tegen een kater. Geef extra smaak met gebakken bacon en serveer de eitjes op warme luchtige muffins. Egg benedict in de morgen of als lunch met romige saus.

Eggs benedict recept

Eggs benedict of eieren benedict recept bestaat uit een Engelse muffin, ham, gepocheerde eieren en hollandaise saus. Favoriet Amerikaans ontbijt- of brunch recept. Inmiddels zijn er tal van variaties op deze oorspronkelijke eggs benedict uit New York.

Ook heel lekker: avocado toast met ei op een broodje getoast.

Ingrediënten

  • 1 el dragonazijn
  • 5 peperkorrels
  • 1 laurierblaadje
  • 5 el witte wijn
  • 75 gr boter
  • 2 eidooiers
  • 2 el azijn
  • 2 tl zout
  • 1½ l water
  • 2 snee brood
  • 2 eieren

Recept eggs benedict

  1. Breng in een pan de azijn met de wijn, laurier en peperkorrels aan de kook. Kook op laag vuur zo’n 5 minuten. Smelt ondertussen de boter. Zeef de wijn na het koken boven een kom en voeg de dooiers hier aan toe. Klop alles totdat het goed los is.
  2. Hang de kom boven een pan met bijna kokend water. Let op: de kom mag het water niet raken. Laat het mengsel al kloppend dikker worden. Schenk al kloppend de boter langzaam in een dun straaltje bij de saus. Blijf kloppen totdat de saus dik genoeg is. Als je kookthermometer gebruikt, blijf je kloppen totdat deze 65 graden aangeeft.
  3. Zet de pan 10 tellen in een laagje met koud water. Zo stopt het kookproces. Breng de saus op smaak met peper en zout. Leg een schoteltje op de saus, zodat deze warm blijft.
  4. Breng in een pan 1,5 liter water met de gewone azijn en het zout tot tegen het koken aan. Het water mag dus niet borrelen. Vet je pollepel in. Breek een ei in de pollepel en dompel de lepel met het ei voorzichtig in het water. Laat het ei na enkele tellen van de pollepel glijden.
  5. Pocheer het ei 5 minuten voor een halfzachte dooier en 7 minuten voor een harde dooier. Rooster ondertussen de boterhammen. Schep met een schuimspaan de eieren uit het water en laat ze op keukenpapier uitlekken. Leg ze vervolgens op de boterhammen en lepel de saus er over. Recept eggs benedict, zó doe je dat.

Een eitje pocheren is nog vaak ’n kunstje, ei pocheren doe je zó.

Beoordeling: 4.5. van 4 stemmen.
Please wait...

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram februari
De smaak van Italie voorjaar 2024