Gehaktbrood met ei en rozemarijn

Gehaktbrood met ei en rozemarijn

Stevig gehakt uit de oven
  • Aantal: 6
  • Bereidingstijd: 15 min
  • Wachttijd: 55 min
  • Klaar in: 1 uur 10 min
  • Kcal: 460

Gehaktbrood met ei en rozemarijn, ’n stevig gehakt uit de oven met knoflook ui en salie. Maak dit gehaktbrood met ei eenvoudig en snel klaar. Heerlijk, ook voor op brood of als bijgerecht.

Stevig gehakt uit de oven met ham

Een makkelijk hoofdgerecht, stevig gehakt uit de oven met ham. Het ziet er tof uit, en het is waanzinnig lekker. Gehaktbrood maken kan op vele manieren en is ultiem comfort food, écht een favoriet.

Oloroso is een sherry soort die donkerder en sterker van smaak is dan de meeste sherry’s. De smaak heeft iets weg van noten, ’t is een perfecte toevoeging aan het gehaktbrood.

Ingrediënten

  • 600 gr kalfsgehakt
  • 600 gr rundergehakt
  • 600 gr varkensgehakt
  • 25 gr boter
  • 2 el olijfolie
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 grote ui
  • 2 wortels
  • 10 blaadjes verse salie
  • 200 ml oloroso sherry
  • 1 takje verse rozemarijn
  • 200 gr witbrood
  • 8 eieren
  • 6 plakken beenham
  • melk

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 220 ºC. Kook 6 eieren hard. Snij de korst van het witbrood en laat het weken in wat melk. Snij de beenham in repen. Snipper de ui, wortels en kruiden.
  2. Verhit een steelpan met de boter en de olijfolie. Bak de knoflook, wortels, ui en kruiden enkele minuten in de pan. Voeg de sherry toe en laat het 2 minuutjes koken. Haal daarna de pan van het vuur.
  3. Neem een grote kom en doe al het gehakt hierin met 3 theelepels zout en peper naar smaak. Meng door elkaar en voeg daarna de groente toe. Knijp het witbrood uit en voeg het toe aan het gehaktmengsel samen met 2 rauwe eieren. Kneed alles goed door elkaar.
  4. Neem een broodblik van ongeveer 35 cm lang en bekleed deze met aluminiumfolie. Bestrijk de aluminiumfolie met olijfolie en doe 1/3 van het gehaktmengsel in het blik. Strijk het gehaktmengsel glad en leg ongeveer de helft van de beenham reepjes er bovenop. Leg daar bovenop ongeveer 1/6 van het gehaktmengsel.
  5. Pel de hardgekookte eieren en leg ze in een rij in de lengte van het blik op het gehakt. Leg daar bovenop weer 1/6 van het gehakt en een laag beenham reepjes. Leg daar het laatste deel van het gehaktmengsel op en druk het goed aan. Bak het gehaktbrood in ongeveer 50 minuten gaar. Zorg ervoor dat het gehakt op de bovenkant licht gebruind is.

Ook lekker: Gehaktbrood met olijven. Gehaktbrood met Italiaanse kruiden, groene en zwarte olijven. Of maak eens Beenham met dille mosterd en honing uit de oven.

Beoordeling: 4.7. van 3 stemmen.
Please wait...

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram actie april
De smaak van Italie voorjaar 2024