Geroosterde cashewnoten zelf maken

Geroosterde cashewnoten zelf maken

Met tijm en rozemarijn
  • Aantal: 2
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 10 min
  • Klaar in: 15 min

Rooster zelf je cashewnoten, super leuk, lekker en simpel! Een soort van gezonde snack met bite!

Noten roosteren

Zelf roosteren van noten is echt niet moeilijk. Door noten te roosteren geef je de noten een diepere, rijkere smaak, en een krokante bite. En natuurlijk een heerlijke notengeur als ze net vers geroosterd uit de oven komen.

Ingrediënten

  • 200 gr ongezouten cashewnoten
  • 1 el olijfolie
  • zout
  • cayennepeper
  • takje rozemarijn
  • takje tijm

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Neem een kom en doe hier de cashewnoten in. Giet de olijfolie erover en schep het geheel goed om. Voeg wat zout en cayennepeper toe.
  2. Haal de tijmblaadjes van de takjes en hak de rozemarijn fijn en schep deze ook door de noten. Zorg ervoor dat het geheel goed doorgeroerd is.
  3. Leg een laag bakpapier op een bakplaat en verdeel de noten erover. Bak de noten in 5 á 10 minuten in de oven. Schep ze halverwege om. Laat de cashewnoten afkoelen en serveer ze in een schaaltje. Geniet!
Beoordeling: 3.3. van 33 stemmen.
Please wait...

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram februari
De smaak van Italie voorjaar 2024