In knoflook gemarineerde garnalen

In knoflook gemarineerde garnalen

Garnalen marineren is simpel en een favoriet voor (kerst) gourmet. De smaak is lekker fris door de citroen en ze geven een pittige prikkeling door de knoflook en chilivlokken. Gemarineerde garnalen smaken gewoon lekkerder als je ze even wat aandacht geeft. Zo is rauwe knoflook smaakt scherp, maar door de knoflook te verhitten wordt de smaak aromatischer en zoeter. Altijd bakken in boter, zodat je de gemarineerde garnalen kunt serveren met een heerlijke knoflook-botersaus.

Garnalen marineren met knoflook is eenvoudig, en als je ze in de koekenpan bakt, blijft er een heerlijke dressing van krokante knoflook over. Voeg deze toe aan pasta of gebruik het als dip voor brood. Als je van een rokerige smaak houdt bij je zeevruchten, voeg dan paprikapoeder toe aan de marinade. Natuurlijk mogen we het sap van de citroen niet vergeten, want dat maakt de garnaal lekker fris.

Ook lekker: kibbeling maken met remouladesaus.

Garnalen marineren recept

Garnalen marineren

3.4 van 51 stemmen
Recept afdrukken
Garnalen marineren is simpel, de smaak is lekker fris door de citroen en ze geven een pittige prikkeling door de knoflook en peper. Favoriet bij de (kerst) gourmet.
Gang Bijgerecht, lunch
Keuken Europese recepten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 10 minuten
Porties 4 personen
calorieën 165

Ingrediënten

  • 250 gr garnalen
  • 2 tenen knoflook geraspt
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl chilivlokken
  • 1 el olijfolie
  • 1 el citroensap
  • 1 tl citroenrasp
  • 4 el boter om in te bakken
  • 2 takjes peterselie

Instructies

  • Ontdooi de garnalen. Pel vervolgens de garnalen en verwijder het darmkanaal.
  • Doe de garnalen in een kom en voeg hieraan de paprikapoeder, knoflook en olijfolie toe. Knijp vervolgens het sap van een citroen uit boven de garnalen en schep goed om
  • Dek de kom af en laat de garnalen minimaal 1 uur marineren in de koelkast.
  • Verhit een (gourmet)pan en laat de boter smelten. Bak de garnalen vervolgens, roer regelmatig om zodat ze gelijkmatig garen. Bak ze ongeveer 5 minuten. Serveer de garnalen gegarneerd met grof gehakte peterselie.

Eet lekker met een stuk brood en hot chilisaus.

Ook lekker: pasta pesto met garnalen of tagliatelle met reuzengarnalen met knoflook en witte wijn.

Garnalen met knoflook

Maak ook eens een vis shaslick met garnalen, zalm, gele paprika en ui.

Gemarineerde garnalen maken

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram actie april
De smaak van Italie voorjaar 2024