Zelf granola maken met kokos

Zelf granola maken met kokos

Een crunchy ontbijt
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 15 min
  • Klaar in: 20 min

Granola is een mengsel van havermout, noten en zaden, geroosterd in de oven. Het lijkt op cruesli maar dan veel gezonder. Deze granola kun je zelf simpel maken, een perfecte en gezonde start van de dag boordevol gezonde voedingsstoffen.

Zelfgemaakte granola, eindeloos variëren

Met de homemade granola kan je met havermout, noten en zaden als basis eindeloos variëren. Doe er bijvoorbeeld stukjes pure chocola of fruit doorheen. De homemade granola is erg lekker over de kwark of yoghurt. Zelfgemaakte granola is gewoon het allerlekkerst.

Ingrediënten

  • 150 gr havermout
  • 75 gr gebroken lijnzaad
  • 50 gr sesamzaad
  • 25 gr kokossnippers
  • 50 gr gemengde noten
  • 1 tl kaneel
  • 4 el honing
  • 1,5 el olijfolie

Bereidingswijze granola met kokos

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng de havermout, lijnzaad, sesamzaad, kokossnippers, gemengde noten (grof gehakt) en de kaneel goed door elkaar samen met de olijfolie. Verdeel het mengel over een met bakpapier beklede bakplaat en schenk hier de honing overheen. Plaats het granola mengsel in de voorverwarmde oven voor 15 minuten.
  2. Laat de granola afkoelen en meng eventueel nog met gedroogde vruchten of stukjes chocola, net wat je zelf lekker vind door de granola. Yummy ontbijt!
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram actie april
De smaak van Italie voorjaar 2024