Indonesische gehaktballetjes in pittige saus

Indonesische gehaktballetjes in pittige saus

In saus van ketjap en sambal
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 15 min
  • Klaar in: 2o min

Deze heerlijke Indonesische gehaktballetjes in een zelfgemaakte, pittige saus zijn heerlijk als hoofdgerecht, maar ook als lunch, tussendoortje of hapje. Maak ze nu heel makkelijk zelf klaar.

Balletjes

Deze balletjes dip je in je zelfgemaakte saus van ketjap en sambal, niet vet en erg lekker!

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 4 takjes selderij
  • 500 gr rundergehakt
  • 2 teen knoflook
  • 2 tl koriander
  • 2 tl gemalen komijn
  • 2 el zonnebloemolie
  • 2 el ketjap manis
  • 3 tl sambal oelek
  • 2 el citroensap

Bereidingswijze

  1. Snipper de ui en snij de selderij fijn. Meng het gehakt met de ui, selderij, gehakte koriander en gemalen komijn. Pers de knoflook boven het mengsel. Breng op smaak met peper en zout en meng goed door elkaar.
  2. Maak balletjes van het gehaktmengsel van ongeveer 8 cm doorsnede. Bak de balletjes in een koekenpan met de olie in ongeveer 5 tot 7 minuten bruin.
  3. Haal de balletjes uit de pan en hou ze warm. Doe de ketjap, citroensap, sambal en 100 ml water in de pan met het overgebleven bakvet. Roer het goed door en breng het op laag voor aan de kook. Zorg ervoor dat de aanbaksels goed los komen.
  4. Serveer de gehaktballetjes met de saus.
Beoordeling: 3.8. van 20 stemmen.
Please wait...

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram februari
De smaak van Italie voorjaar 2024