Kerriesoep met ei en snijbonen

Kerriesoep met ei en snijbonen

Simpel vegetarisch
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 15 min
  • Klaar in: 20 min
  • Kcal: 375

Kerriesoep met ei en snijbonen, rijst en kokosmelk is een heerlijk mild-pittige oosterse soep recept. Simpel en vegetarisch, je maakt de soep af met kroepoek en gebakken uitjes.

Vegetarische kerriesoep

Vegetarische kerriesoep is ’n vullende gebonden maaltijdsoep met een topping van ei. Yum, je maakt ‘m makkelijk zelf super snel.

Maak ook eens een snijbonen stamppot met sjalot, kerrie en ui.

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 2 el olie
  • 95 gr boemboe sajoer boontjes
  • 2 el kerriepoeder
  • 400 gr snijbonen
  • 400 ml kokosmelk
  • 300 gr zilvervliesrijst
Soep van kerrie en rijst

Kerriesoep recept

  1. Kook de eieren halfzacht in 6 minuten. Kook de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking. Snij de snijbonen klein.
  2. Verhit een pan met dikke bodem en fruit hierin de boemboe en kerriepoeder met de olie op laag vuur. Voeg de snijbonen, kokosmelk en 400 ml water toe en breng het aan de kook. Laat het zo’n 6 minuten koken tot de bonen gaar zijn.
  3. Breng de soep op smaak met peper en zout. Serveer de rijst over de soepborden en verdeel de soep. Snij de eieren in partjes en leg in de soep. Kerriesoep recept zó doe je dat.

Maak af met krokant gebakken uitjes, kroepoek en sambal.

Ook lekker: Kip met kerrie en kokos ’n heerlijke curry met verse boontjes en rijst.

Beoordeling: 3.8. van 10 stemmen.
Please wait...

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram actie april
De smaak van Italie voorjaar 2024