Kersen en room recept

Kersen en room recept

Een Italiaans toetje
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 40 min
  • Wachttijd: 25 min
  • Klaar in: 1 uur 5 min

Een heerlijk Italiaans nagerecht, leuk voor tijdens de feestdagen. Ook heerlijk met geroosterde en fijngehakte pistachenoten als topping.

Kersen

Een Italiaanse nagerecht met kersen. Kersen zijn super gezond en ze helpen je beter te slapen. Melatonine is een antioxidant dat een belangrijke rol speelt tijdens de slaap. Kersen bevatten veel melatonine waardoor je nachtrust top kan zijn!

Ingrediënten

  • 700 gr kersen
  • 100 gr fijne kristalsuiker
  • 1/2 citroen
  • 175 ml rode wijn
  • 125 ml slagroom
  • 1 kruidnagel

Bereidingswijze

  1. Verwijder de pitten uit de kersen en houdt er een aantal apart voor de garnering. Was de halve citroen en rasp de schil ervan. Doe de rasp in een pan, samen met de kersen, kruidnagel en suiker. Giet de wijn erover en laat de kersen een half uur zacht koken.
  2. Laat het kersenmengsel afkoelen en zet het in de koelkast. Klop een half uur voor je het gerecht opdient de slagroom stijf. Giet het kersenmengsel af en bewaar de vloeistof en de kersen apart. Verdeel de kersen over de schaaltjes en zet ze weer in de koelkast voor ongeveer 20 minuten.
  3. Haal de schaaltjes uit de koelkast en schep 1 eetlepel kookvocht over ieder schaaltje. Verdeel ook de geklopte slagroom erover en garneer het met wat verse kersen.
Beoordeling: 4.7. van 3 stemmen.
Please wait...

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram februari
De smaak van Italie voorjaar 2024