Lamsrack met venkel en tomatenjam

Lamsrack met venkel en tomatenjam

Met balsamico en honing
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 20 min
  • Klaar in: 30 min

Lamsrack met venkel en tomatenjam met balsamico en honing, ’n heerlijk gerecht, mals lamsvlees recept. met geroosterde venkel.

lamsrack met honing

Lamsrack met honing, ’n klassieker. Samen met de smaak van anijs van de venkel past ’t perfect bij de lamsrack.

Ingrediënten

  • 750 gr lamsrack
  • 2 venkelknollen
  • 100 gr zongedroogde tomaten
  • 1 teen knoflook
  • 3 el balsamico azijn
  • 2 el vloeibare honing
  • 1 tl verse tijm
  • 5 el olie

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de zongedroogde tomaten in stukjes en pers de knoflook. Doe de zongedroogde tomaten met de knoflook, azijn, honing, tijm 2 eetlepels olie en een snufje peper in een kom en pureer het geheel.
  2. Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak de lamsrack rondom bruin. Doe het vlees samen met het bakvocht in een ovenschaal en zet dit ongeveer 15 minuten in de oven. Verwarm ondertussen het tomatenmengsel op laag vuur.
  3. Neem het vlees uit de oven en dek het af met aluminiumfolie. Haal het vlees na een paar minuten uit het aluminiumfolie en snij het in plakken. Verdeel het vlees over de borden en leg de venkel en de tomatenjam ernaast.

Ook lekker: Marokkaanse stoofschotel met lamsvlees gestoofd lamsvlees, zoete aardappelen en gedroogde pruimen.

Beoordeling: 4.3. van 3 stemmen.
Please wait...

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram actie april
De smaak van Italie voorjaar 2024