Kleine preitaartjes met kerrie

Kleine preitaartjes met kerrie

Kip en crème fraîche
  • Aantal: Aantal 4
  • Bereidingstijd: Bereidingstijd 5 min
  • Wachttijd: Wachttijd 40 min
  • Klaar in: Klaar in 45 min
  • Kcal: Calorieën 334

Kleine preitaartjes met kerrie kip en crème fraîche, ’n hartig taartje gemaakt van bladerdeeg heel makkelijk te maken.

Recept mini preitaart

’t Recept mini preitaart van bladerdeeg is simpel, perfect voor een brunch lunch of borrel. Je maakt ze in de oven. ’n Muffinvorm gevuld met hartige kip kerrie taartjes.

Ingrediënten

  • 8 plakjes hartige taartdeeg
  • 350 gr kipfilet
  • 500 gr prei
  • 1 tl kerriepoeder
  • 125 gr crème fraîche
  • 3 eieren

Mini preitaartjes

  1. Laat de plakjes hartige taart deeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snij de kip in blokjes en de prei in ringen.
  2. Verhit olie in de wok en bak de kipfilet rondom bruin. Bak de preiringen kort mee. Breng op smaak met vers gemalen peper en ’n snuf zout en draai het vuur uit. Klop de eieren los met de kerrie en crème fraîche.
  3. Neem een muffinvorm en vet de muffinvormpjes in. Bekleed elke vorm met een plakje deeg en schep het kip-preimengsel erin. Schenk het eimengsel erbij en bak de taartjes in de oven in een half uur gaar. Zo maak je mini preitaartjes.

Ook lekker: Paddestoelentaartje van bladerdeeg, ’n lekker vega hartig taartje van gemengde paddestoelen, bladpeterselie uit de oven.

Beoordeling: 4.7. van 3 stemmen.
Please wait...

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram februari
De smaak van Italie voorjaar 2024