Mini pizza's met geitenkaas

Mini pizza's met geitenkaas

Bodem van brood
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 15 min
  • Wachttijd: 20 min
  • Klaar in: 35 min
  • Kcal: 510

Mini pizza’s met geitenkaas met ’n bodem van brood, perfect als hapje of lunch recept. Je maakt de mini pizza’s heel eenvoudig zelf. De lekkerste pizza’s komen namelijk uit eigen oven. Met geitenkaas of ’n andere kaas naar keuze. Maak af met ’n handje rucola.

Pizza met brooddeeg

Pizza met brooddeeg maken is makkelijk, luchtig en je kan lekker variëren. Voeg kruiden en knoflook toe en je Italiaanse smaak heb je al te pakken.

Ook lekker: Pizza met tonijn en courgette oregano en roomkaas gemaakt van bladerdeeg. Lekker en simpel voor de lunch of avond.

Ingrediënten

  • 4 el olijfolie
  • 450 gr meergranen broodmix
  • 20 gr Italiaanse kruiden
  • 125 ml zure room
  • 10 cherrytomaatjes
  • 300 gr zachte geitenkaas

Broodpizza

  1. Verwarm de oven voor op 225 graden. Neem een grote kom en doe hier de broodmix in, samen met 125 ml water en 1 el olijfolie. Bereid het volgens aanwijzingen van de broodmix.
  2. Verdeel het deeg in 4 stukken. Verdeel wat bloem over het aanrecht en rol hier op de stukken deeg tot ronde lapjes van zo’n 15 cm. Laat het deeg 10 minuten rijzen.
  3. Halveer de cherrytomaatjes en verkruimel de geitenkaas. Vet een bakplaat in en leg hier de deeglapjes op. Bestrijk de pizza’s met zure room en verdeel er de geitenkaas en cherrytomaatjes over. Strooi de Italiaanse kruiden en verse peper en besprenkel de pizza’s met de rest van de olijfolie.
  4. Bak de pizza’s 20 minuten in de oven tot ze krokant en gaar zijn. Broodpizza maak je zó.

Ook lekker: Pizza met schimmelkaas en bacon ’n pittige blauwe kaas pizza met ui en bacon in no time klaar met een rol pizzadeeg. Neem een blauwaderkaas zoals roquefort, danish blue of een zachte gorgonzola, lekker anders pizza recept.

Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram februari
De smaak van Italie voorjaar 2024