MonChoutaart Bastogne

MonChoutaart Bastogne

Koek room en rood fruit
  • Aantal: 10
  • Bereidingstijd: 20 min
  • Wachttijd: 3 uur
  • Klaar in: 3 uur 20 min
  • Kcal: 785

MonChoutaart Bastogne koek room en rood fruit simpel te maken. MonChou en ’n krokante bodem van Bastogne.
Maak af met ’n topping van rood fruit. Perfect recept voor een verjaardag.

MonChou taart met rood fruit

MonChou taart met rood fruit als topping. Denk aan aardbeien, blauwe bes en bramen of neem een paar flinke scheppen taart en vlaaifruit. Echt lekker.

Tip: De taart met Bastogne bodem is zacht en romig. Wil je ‘m iets steviger hebben dan kan je de MonChoutaart ’t laatste half uur in de vriezer zetten.

Wil je de MonChoutaart glutenvrij maken, neem speculaas van Schär.

Ingrediënten

  • 250 gr Bastognekoeken
  • 400 gr MonChou
  • 160 gr witte basterdsuiker
  • 120 gr roomboter
  • 400 ml slagroom

Optioneel

  • vers (rood)fruit
  • taart en vlaaifruit
MonChoutaart Bastogne simpel recept

Zo maak je ‘m

  1. Verkruimel de Bastognekoeken in een kom. Laat de boter smelten in een steelpan en schep de Bastogne kruimels hier door heen. Bekleed een springvorm met bakpapier en bedek de bodem met de Bastogne boter kruimels. Laat de bodem in de koelkast stevig worden.
  2. Mix de MonChou en suiker door elkaar met een mixer. Neem een andere kom en mix hierin de slagroom net niet helemaal stijf. Roer het MonChoumengsel door de slagroom. Haal de bodem uit de koelkast en bestrijk deze met het slagroom-MonChoumengsel.
  3. Zet de taart weer terug in de koelkast voor minimaal 3 uur. Maak de MonChou taart vlak voor ’t serveren af met vers roodfruit of vlaaifruit. Zo maak je ‘m.

De lekkerste topping van fruit maak je zelf met 300 gr zomerfruit vers of uit de vriezer. Mix in ’n blender met 1 el suiker en 100 ml water. Schep op de monchoutaart en eet direct. Maak af met verse munt blaadjes.

Deze topping van rood fruit past ook zó perfect in ’t tiramisu met rood fruit recept, ’n zomerse tiramisu boordevol aardbeien, blauwe bessen, framboos en bramen.

Bekijk meer taart recepten.

Beoordeling: 3.1. van 81 stemmen.
Please wait...

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

  1. charlotte 19 juli 2020 at 23:39 - Reply

    Is er een alternatief voor monchou? i.v.m. lactoseintolerantie

    • Miranda Bernáth 29 juli 2020 at 09:34 - Reply

      Een nieuw recept, ’t staat nog niet op de site maar hierin ’n vegan alternatief voor Monchou. Je kan ’t vast testen Charlotte.

      Vegan Monchou maken: Maak een mengsel van 250 gr geweekte cashews, 240 ml plantaardige melk, 240 ml kokosolie, 100 ml maple syrup, 8 gr vanillesuiker en 30 ml citroensap. In de blender pureren tot een gladde massa, het heeft wat tijd nodig.

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram actie april
De smaak van Italie voorjaar 2024