Paastaartje van bladerdeeg met perzik

Paastaartje van bladerdeeg met perzik

En banketbakkersroom
  • Aantal: 10
  • Bereidingstijd: 15 min
  • Wachttijd: 25 min
  • Klaar in: 40 min
  • Kcal: 265

Paastaartje van bladerdeeg met perzik en banketbakkersroom, ’n zoete traktatie voor de paasdagen, maar ook op gewone dagen zal deze in trek zijn. Met dit recept maak je dit bladerdeeg gebakje heel gemakkelijk zelf. Maak van tevoren of serveer direct uit de oven, ’n simpel recept.

Taartje met bladerdeeg en perzik

’n Makkelijk taartje met bladerdeeg en perzik en lekker. Een simpel gebakje om zelf te maken dus.

Ingrediënten

  • 1 pakje bladerdeeg
  • 2 blikken perziken
  • 1 pakje poeder voor banketbakkersroom
  • 1 ei, losgeklopt
  • poedersuiker

Zó maak je ’t

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Vouw van de bladerdeegplakjes alle randen ongeveer 2,5 cm dubbel. Er ontstaan platte vierkante bakjes. Leg ze naast elkaar op de bakplaat. Giet de perziken af en vang het vocht op.
  3. Meng in een kom 200 ml perzikenvocht en 200 ml water met de poeder voor banketbakkersroom met een garde. Klop tot een stevige room. Schep de gele room in de bladerdeegbakjes en strijk glad.
  4. Leg in elk bakje een perzik met de bolle kant naar boven. Bestrijk de randen van de bakjes met het ei, dit kan met een kwastje of gewoon met je vinger. Bak de taartjes in 20 tot 25 minuten gaar en bruin. Bestrooi met poedersuiker. Deze kleine paastaartjes kan je warm, lauw of koud serveren zó maak je ’t.

Ook lekker: Tarte tatin met wilde perzik amandelschaafsel en vanille van bladerdeeg.

Beoordeling: 4.5. van 4 stemmen.
Please wait...

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram actie april
De smaak van Italie voorjaar 2024