Paprika hummus

Paprika hummus

Een variatie op de klassieke hummus
  • Aantal: 1
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 5 min
  • Klaar in: 10 min

Paprika hummus, een variatie op de klassieke hummus. Lekker, gezond en niet moeilijk te maken. Heerlijk met geroosterde groenten, naanbrood en pita’s. Ik beleg regelmatig mijn bagel hiermee..

Kikkererwten, de basis van de hummus

De basis van hummus zijn kikkererwten, een peulvrucht die veel eiwit en ijzer bevat. De pasta van sesamzaad, tahin en olijfolie zijn onmisbaar en maken de basis af. Hummus is heerlijk als smeersel op brood, als dip met rauwe groenten en onmisbaar bij de borrel.

Ingrediënten

  • 150 gr kikkererwten
  • 150 gr geroosterde paprika
  • ½ tl tahin
  • sap van een halve citroen
  • ½ tl komijn
  • flinke scheut olijfolie
  • snuf peper en zout

Bereidingswijze hummus van paprika

  1. Doe alle ingrediënten in een kom en meng tot een gladde massa met behulp van een keukenmachine. Breng daarna op smaak met peper en zout.
  2. Serveer! Als smeersel op brood of als dip met geroosterde groenten. Voor de finishing touch kun je een handje knapperig geroosterde kikkererwten bij de hummus toevoegen.
Beoordeling: 4.8. van 4 stemmen.
Please wait...

Meer hummus recepten

Rode bieten hummus

Rode bieten hummus

Dip met bietjes, tahin en olijfolie. Lekker op brood met tortilla of rauwkost.

Erwtenhummus

Erwtenhummus

Groene dip van kikkererwten, citroen en olijfolie. Borreltijd!

zelf hummus maken

Simpele basis hummus

Dip van kikkererwten, tahin en olijfolie. Onmisbaar bij de borrel.

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram actie april
De smaak van Italie voorjaar 2024