Simpele pasta met tomatensaus

Simpele pasta met tomatensaus

Deze pasta is super eenvoudig, een twist op de traditionele Italiaanse pasta met tomatensaus. Gezond, lekker en razendsnel klaar - perfect voor een doordeweekse dag. Kies je favoriete pasta, voeg gehakt en een mix van Italiaanse groenten toe, en binnen no-time staat er een heerlijke pasta met rode saus op tafel.

Het gerecht heeft een authentiek Italiaanse smaak dankzij de simpele basisingrediënten. Voeg eventueel kruidige basilicum en bladpeterselie toe, of maak de pasta met tomatensaus vegetarisch met plantaardig gehakt.

Zelf een eenvoudige tomatensaus maken is niet moeilijk. Tip: de tomaten in blik kunnen soms wat zuurder zijn, dus als je de saus iets zoeter wilt maken, voeg dan een theelepel suiker toe.

Pasta met tomatensaus

Pasta met tomatensaus

4.5 van 26 stemmen
Recept afdrukken
Deze pastasaus is eenvoudig en een ideale variatie op de traditionele Italiaanse tomatensaus. Bekijk het recept.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaanse recepten
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 4 personen
calorieën 582

Ingrediënten

  • 320 gr pasta naar keuze
  • 1 el olijfolie
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 300 gr gehakt (plantaardig)
  • 400 gr tomatenblokjes blik
  • 1 el Italiaanse kruiden

Optioneel

  • 400 gr Italiaanse groentemix

Instructies

  • Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.
  • Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit olijfolie in een hapjespan en fruit hierin de ui en knoflook.
  • Voeg het gehakt toe en bak het rondom bruin. Breng op smaak met versgemalen peper en zout.
  • Voeg vervolgens de tomatenblokjes en de Italiaanse kruiden toe, en laat het geheel kort pruttelen. (Voeg eventueel een beetje pastawater* toe om de saus wat smeuïger te maken.)
  • Optioneel, voeg de Italiaanse groentemix toe aan de saus en bak alles in 5 minuten gaar.
  • Giet de pasta af en serveer deze met de tomatensaus.

*Pastawater zit bomvol zetmeel, waardoor de saus en de pasta lekker kan binden.

Serveer de pasta met een flinke scheut olijfolie extra vergine (en eventueel een handje chilivlokken). Voeg tot slot nog verse basilicum (scheur deze met de hand) toe, mocht je deze in huis hebben.

Meer pasta: pastasalade met linzen.

Weetje: Italiaanse nonna's gebruiken bijna nooit ui en knoflook tegelijkertijd in een gerecht. Kies in dat geval voor knoflook. Waarom? Omdat ze van mening zijn dat het de smaak van de ingrediënten kan overheersen. Als je moet kiezen tussen ui en knoflook, geven ze vaak de voorkeur aan knoflook vanwege de subtiele smaak die het kan toevoegen aan gerechten.

Pasta met rode saus
Tomatensaus pasta

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram februari
De smaak van Italie voorjaar 2024