Pasta met zongedroogde tomaten en champignons

Pasta met zongedroogde tomaten en champignons

Een recept voor een heerlijke pasta met zongedroogde tomaten, champignons en koningsoesterzwam, een zomers pastagerecht. Het aardse van de oesterzwam past erg goed tussen de pasta in combinatie met het zoete van de zongedroogde tomaten. Met een stevige bite, aardse-nootachtige smaak en een hoog vezel- en eiwitgehalte is deze oesterzwam een mooi vleesalternatief.

Dit gerecht bereid je door eerst de pasta te koken en vervolgens een romige saus te bereiden van zongedroogde tomaten en oesterzwammen. Ten slotte meng je de saus met de pasta voor een perfecte smaakcombinatie. Een plantaardige voedzame maaltijd met de bite van vlees.

Inspiratie: 6x zomerse recepten met paddenstoelen.

Ook lekker: champignons op toast met kaas en peterselie.

Pasta met champignons en zongedroogde tomaat

Pasta met zongedroogde tomaten en champignons

3.2 van 117 stemmen
Recept afdrukken
Pasta met zongedroogde tomaten, champignons en koningsoesterzwam, ’n lekker en snel zomers pastagerecht recept.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaanse recepten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 4 personen
calorieën 263

Ingrediënten

  • 350 gr pasta
  • 350 gr champignons en koningszwammen
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 ml kookroom (vegan)
  • 150 gr zongedroogde tomaten

Optioneel

  • kipstuckjes vegan
  • radijsjes

Instructies

  • Kook de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking. Bewaar een kopje kookvocht als je de pasta afgiet.
  • Pel en snipper de ui en knoflook. Snij de champignons en zwammen in plakjes. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bak de ui en knoflook. Voeg daarna de paddenstoelen toe en bak een paar minuten mee.
  • Snij ondertussen de zongedroogde tomaten in kleine stukjes en doe ze bij de overige ingrediënten in de pan. Schenk de kookroom erbij en roer door.
  • Breng de saus op smaak met vers gemalen peper en een snuf zeezout. Schep de pasta door de saus en voeg een beetje kookvocht toe. Roer door en schep de pasta op borden.

Maak af met frisse radijsrasp.

Ook lekker met kip: tagliatelle met kip en paddenstoelen of maak een vegan pasta met champignonroomsaus, sjalot en knoflook met platte peterselie.

Tagliatelle kip en paddenstoelen

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram februari
De smaak van Italie voorjaar 2024