Pastaschotel met spinazie en tomatensaus

Pastaschotel met spinazie en tomatensaus

Groene pastarolletjes
  • Aantal: 3
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 30 min
  • Klaar in: 40 min

Deze pastaschotel met spinazie en tomatensaus is er een die aan iedereen aan te raden is. De rolletjes zijn gevuld met spinazie, geitenkaas en spekjes en de saus is van tomaten, basilicum, knoflook en ui.

Groene rolletjes

Maak af met mozzarella waardoor het een heerlijk ovengerecht is dat vol met smaak zit. Heb je wat over? Bewaar het dan voor de volgende dag. Ook dan smaken deze groen pastarolletjes nog heerlijk.

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 teen knoflook
  • 500 ml tomatensaus
  • 150 gr spekjes
  • 400 gr verse spinazie
  • 200 gr zachte geitenkaas
  • 8 verse lasagnebladen
  • 2 tl nootmuskaat
  • 1 bol mozzarella
  • handje verse basilicumblaadjes

Bereidingswijze

  1. Snipper de ui en knoflook. Hak de basilicumblaadjes grof. Fruit de ui en knoflook. Voeg de tomatensaus en de basilicum toe en breng op smaak met peper en zout. Bak de spekjes krokant in een koekenpan en laat ze uitlekken op wat keukenpapier. Laat ondertussen de tomatensaus ongeveer 10 minuten zachtjes pruttelen en roer het af en toe door.
  2. Bak de spinazie in de pan van de spekjes tot alles geslonken is. Pak een ovenschaal en giet de pastasaus erin. Laat de spinazie uitlekken in een zeef en doe het in een kom. prak de geitenkaas erdoorheen en voeg de spekjes, het ei en de nootmuskaat toe. Roer goed door elkaar.
  3. Verwarm de oven voor op 180 graden. Kook de lasagnebladen gaar in ongeveer 3 minuten en laat ze uitlekken. Leg de bladen niet op elkaar, want dan plakken ze aan elkaar vast. Snij de lasagnebladen in de lengte in 3 stroken.
  4. Neem een strook van de lasagnebladen en schep een beetje spinaziemengsel op het uiteinde. Rol de lasagnestrook op zodat er een gevuld rolletje ontstaat. Zet het rolletje rechtop in de tomatensaus. Herhaal dit tot de lasagnebladen en het spinaziemengsel op zijn.
  5. Rasp de mozzarella en verdeel deze over de rolletjes. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en zet het voor ongeveer 20 minuten in de oven. Haal het folie eraf en bak het nog eens 10 minuten in de oven.
Beoordeling: 4.5. van 4 stemmen.
Please wait...

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram actie april
De smaak van Italie voorjaar 2024