Snel en smaakvol: penne met rode pesto en spekjes

Snel en smaakvol: penne met rode pesto en spekjes

Ben je op zoek naar een pasta die makkelijk, snel en mega lekker is? Dit recept voor penne met rode pesto, spekjes, rucola, zachte geitenkaas en stukjes hazelnoot is echt een smaakexplosie die je niet wilt missen! Binnen slechts 20 minuten staat dit verrukkelijke pastagerecht op tafel. Ben je geen fan van penne? Je kunt eenvoudig variëren met andere pastasoorten voor een unieke twist.

Zelf rode pesto maken is veel lekkerder dan uit een potje, daarnaast kost 't je bijna geen tijd.

En wist je dat je deze penne ook perfect koud kunt serveren? Zo tover je het om tot een heerlijke pastasalade met dezelfde ingrediënten.

Pasta rode pesto

Pasta rode pesto

4.9 van 23 stemmen
Recept afdrukken
Snel, smaakvol penne-recept met rode pesto, spekjes, geitenkaas en hazelnoot. In 20 minuten op tafel! Varieer met pastasoorten voor een unieke twist.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 4 personen
calorieën 861

Ingrediënten

  • 350 gr penne
  • 120 gr rode pesto
  • 85 gr rucola
  • 100 gr zachte geitenkaas
  • 250 gr spekreepjes (vegetarisch)
  • 40 gr hazelnoten

Instructies

  • Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan.
  • Bak de spekreepjes goudbruin en krokant zonder olie.
  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Maak de pesto, als je deze zelf maakt (zie hierboven voor een heerlijk recept).
  • Giet de pasta af en schep de rode pesto erdoor.
  • Verdeel de rucola over de borden (of meng deze door de penne) en schep de pasta erop. Verkruimel de geitenkaas erover en maak de pasta met rode pesto af met een strooi van spekreepjes en hazelnoten.

Ook lekker: pasta met kip en groene pesto.

Pasta rode pesto spekjes
Pasta met rode pesto en spekjes

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram februari
De smaak van Italie voorjaar 2024