Pompoensoep met zoete aardappelen

Pompoensoep met zoete aardappelen

Zoet en voedzaam
  • Aantal: 8
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 1 uur en 30 min
  • Klaar in: 1 uur 40 min

Pompoensoep dit keer met zoete aardappel. Deze pompoensoep is net weer anders, wel weer simpel zelf te bereiden. Erg leuk voor speciale gelegenheden, maar ook heerlijk tussendoor tijdens de herfst en winterdagen.

Net even anders door de blauwe kaas

Danish blue kun je gebruiken, maar je kan natuurlijk ook een andere blauwe kaas zoals gorgonzola, roquefort of een blue stilton gebruiken. De smaak is net weer even anders als een gewone pompoensoep. En zowiezo, doordat je de pompoen in de oven roostert zal de smaak nog lekkerder zijn. En mocht je geen marsala in huis hebben kan het ook zonder dan is de smaak alleen iets minder rijk. Marsala komt uit Sicilië en is een versterkte wijn. Je zou hier anders ook madeira kunnen gebruiken.

Ingrediënten

  • 1 ui, grof gehakt
  • 60 ml olijfolie
  • 250 ml karnemelk
  • 125 ml marsala
  • 1 tl kaneel
  • 1/2 tl nootmuskaat
  • 125 gr blauwe kaas
  • 500 gr zoete aardappelen
  • 1 flespompoen
  • 1,5 liter groentebouillon

Bereidingswijze pompoensoep

  1. Verkruimel de blauwe kaas. Schil de aardappelen en snijd ze in schijven van ongeveer 3 cm dik. Halveer de flespompoen, haal de pitten eruit en snijd pompoen in stukken van 3 bij 2 cm.
  2. Verhit de oven voor op 200 graden. Leg de gehakte ui, de stukken pompoen en de zoete aardappelen op een bakplaat. Sprenkel hier wat olie overheen en bestrooi het geheel met kaneel en nootmuskaat. Rooster ze 1 tot 1,5 uur in de oven en haal ze vervolgens uit de oven.
  3. Pureer het geheel terwijl het nog warm is. Doe dit in 2 porties, terwijl je aan iedere portie 500 ml groentebouillon toevoegt. Doe de puree in een pan en laat de blender nog eventjes draaien. Doe er ondertussen de overige 500 ml bouillon bij.
  4. Voordat je de soep wat opwarmt en wil gaan serveren, doe je de marsala erbij en voeg je eventueel nog wat peper en zout toe. Als de soep te dik is naar je zin, kun je wat water toevoegen.
  5. Terwijl de pompoensoep opwarmt, pureer je de blauwe kaas en karnemelk en giet je het mengsel in een kom. Bij het serveren van de soep doe je wat van dit mengsel in de soep. Geniet!

Bekijk ook eens ons pittige pompoensoep recept.

Beoordeling: 4.3. van 7 stemmen.
Please wait...

Meer pompoen recepten

Geroosterde pompoen recept

Geroosterde pompoen

Pompoen uit de oven, simpel zelf te maken en zó klaar.

Pompoentaart

Pompoentaart

Pumpkin pie! Met een supersnelle krokante bodem van koekjes, heerlijk herfst.

Pompoenpuree

Pompoenpuree

Puree van pompoen, zó klaar! Super simpel en erg lekker recept.

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram actie april
De smaak van Italie voorjaar 2024