Rijst met tofu ananas en zoete chilisaus

Rijst met tofu ananas en zoete chilisaus

Komkommer en sesam
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 20 min
  • Klaar in: 25 min
  • Kcal: 590

Rijst met tofu ananas en zoete chilisaus komkommer en sesam ’n heerlijk, simpel Thais gerecht. Eenvoudig te maken een échte favoriet. Daarnaast is het ’n vega en gezond tofu gerecht.

Tofu als vleesvervanger

Tofu als vleesvervanger geef er de smaak aan die je wilt. Dat lukt perfect als je gaat marineren. Snij de tofu in plakken of blokjes, zodat de marinade snel kan doordringen.

Ingrediënten

  • 300 gr rijst
  • 250 gr tofu
  • 1 bosje bosuien
  • 220 gr ananasstukjes
  • 4 el Thaise zoete chilisaus
  • bosje koriander
  • 1 komkommer
  • 2 el geroosterd sesamzaad
  • 2 el gebakken uitjes

Marinade tofu

  • 2 el ketjap
  • 1 tl paprikapoeder
  • ½ tl chilipoeder
Rijst met tofu ananas recept

Zoetzure rijst met komkommer

  1. Laat de tofu uitlekken, snij in blokjes en marineer in de ketjap, paprika en chili poeder. Breng op smaak met vers gemalen peper en ’n snuf zout en laat even staan.
  2. Kook de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking. Snij de bosui in ringen en hak de koriander. Snij de komkommer in de lengte doormidden en schraap met een lepel de zaadlijsten eruit. Snij de komkommer in plakken.
  3. Bak de tofu in een wok met 3 el olijfolie in zo’n 6 minuten goudbruin. Voeg de bosui, komkommer en ananas toe aan de tofu en schenk de chilisaus erbij.
  4. Bak het geheel in zo’n 3 minuten roerend. Giet de rijst af en schep in kommen. Schep ’t groenten tofumengsel erbij en maak af met koriander, sesam en gebakken uitjes. Zoetzure rijst met komkommer maak je zó

Als je van pittig houd is ’t een aanrader om ’t af te maken met Sriracha Hot Chilli Sauce.

Ook lekker: Pilaf met peultjes en mangochutney. Of maak ’n groentesalade met tofu ’n vega en gezonde salade met Chinese kool en sojasaus. Simpel en zó gemaakt met taugé en ’n stuk brood.

Beoordeling: 3.6. van 8 stemmen.
Please wait...

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram februari
De smaak van Italie voorjaar 2024