Serranoham rolletjes met zongedroogde tomaten

Serranoham rolletjes met zongedroogde tomaten

Mozzarella en rucola
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 5 min
  • Klaar in: 10 min

Serranoham rolletjes met zongedroogde tomaten, mozzarella en rucola,’n perfect hapje als snack of tapas bij de borrel, simpel en zó gemaakt. Rol op met zongedroogde tomaat, mozzarella en balsamico.

Serranoham met perzik

Je zou ook eens gegrilde perzik kunnen proberen. Door de perzik te grillen wordt hij licht gekarameliseerd en wordt hij lekker zoet. In combinatie met serranoham is dat echt heel lekker.

Ingrediënten

  • 75 gr serranoham
  • 1 bol mozzarella
  • 10 zongedroogde tomaten
  • handje rucolasla
  • balsamico stroop

Hapje met serranoham maken

  1. Snij de mozzarella in plakjes en daarna in repen. Snij de serranoham in de lengte doormidden.
  2. Leg de plakjes serranoham in de lengte neer en leg aan het begin van ieder plakje een stukje mozzarella, een beetje sla en een zongedroogd tomaatje.
  3. Rol strak op en serveer op een schaal met balsamicostroop eroverheen. Hapje met serranoham maken doe je zó.

Ook lekker: Parmaham mozzarella crostini met knoflook, rucola, mozzarella en sinaasappel.

Beoordeling: 3.2. van 12 stemmen.
Please wait...

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

  1. Vera Van Hasselt 27 december 2023 at 18:32 - Reply

    Heel lekker en gemakkelijk te maken. Ik heb wel de mozarella vervangen door geitenkaas en dat beviel goed. Mijn gasten hebben achteraf naar het recept gevraagd, dat is altijd een betrouwbaar teken. Bedankt voor het recept !

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram februari
De smaak van Italie voorjaar 2024