Spinazie pizza met zalm

Spinazie pizza met zalm

Tomaat kaas en bosui
  • Aantal: 1
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 25 min
  • Klaar in: 30 min
  • Kcal: 565

Spinazie pizza met zalm tomaat kaas en bosui, ’n pizza met een bodem van spinazie en een topping van zalm, tomaten, kaas en bosui, écht lekker en zo slecht nog niet. Gezonde spinazie pizza en super eenvoudig om te maken met gerookte zalm plakjes, simpel joh!

Pizza maken met spinazie

Pizza maken met spinazie in de bodem ofwel een groentebodem pizza. Makkelijk zelf te maken met je favoriete groenten.

Ingrediënten

  • 150 gr bloem
  • 400 gr verse spinazie
  • 2 eieren
  • een paar bosuitjes
  • 100 gr gerookte zalmplakken
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 50 gr geraspte kaas

Groente bodem pizza

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Pureer de spinazie en meng door 150 gram bloem en 2 eieren. Bekleed een bakplaat met bakpapier en rol het mengsel erover uit tot een ronde bodem. Bak de bodem in ’n kwartier gaar in de oven. Haal eruit en hou de oven warm.
  2. Snij de bosui in dunne ringen en de zalmplakken in stukjes. Beleg de pizzabodem met tomatenpuree, zalm, bosuitjes en de geraspte kaas. Plaats de pizza weer terug in de oven voor zo’n 10 minuten. Groente bodem pizza maken doe je zó.

Ook lekker: Zoete aardappel mini pizza met groentespread en feta.

Beoordeling: 4.0. van 8 stemmen.
Please wait...

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram februari
De smaak van Italie voorjaar 2024