Stoofpotje met vis en rijst
Een supersnelle visstoof met paprika, tomaten, verse koriander en zachte witvis in mum van tijd op tafel. Weinig moeite groots effect en smaak. Dit stoofpotje met vis, groenten en rijst is lekker en gezond. Maak dit gerecht nu simpel en snel klaar met dit recept.
Ook lekker: inktvisstoofpotje met knoflook venkel en tomaat.
Visstoofpotje
Stoofpotje met vis, groenten en rijst lekker én gezond. Maak dit gerecht heel eenvoudig zelf klaar met dit recept.
Ingrediënten
Voor de vis
- 400 gr koolvisfilets diepvries
- 1 teentje knoflook geraspt
- 1 limoen het sap
- 1 tl zout
- peper
Voor het stoofpotje
- 250 gr zilvervliesrijst
- 2 el olijfolie
- 1 ui gesnipperd
- 3 paprika’s in reepjes
- 1 chilipeper fijngesneden
- 2 tenen knoflook geplet
- 1 el tomatenpuree
- 2 tl komijn gemalen
- 1 tl paprikapoeder
- 500 gr tomatenblokjes uit blik
- zout en peper
- 200 ml kokosmelk
- 1 el bouillonpoeder (of 1 bouillonblokje)
- 15 gr koriander vers
- 1 limoen in partjes
Instructies
- Plaats de vis in een kom en marineer met limoensap, knoflook en zout. Laat het ongeveer 30 minuten marineren terwijl de rijst en saus koken.
- Kook de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking. Snipper de ui en snij de paprika in reepjes.
- Verhit een pan met olie en fruit de ui hierin. Voeg vervolgens de paprika's, chilipeper en knoflook toe en bak, af en toe roerend, ongeveer 3 minuten mee.
- Roer de tomatenpuree erdoor en bak 5 minuten, om van de zurigheid af te komen. Voeg daarna het blikje tomatenblokjes, paprikapoeder, gemalen komijn, peper en zout toe en breng aan de kook.
- Voeg zodra de saus kookt de bouillonpoeder toe samen met de kokosmelk. Laat het op laag vuur sudderen, af en toe roerend, tot de saus dikker wordt, ongeveer 5 minuten.
- Leg de visstukken voorzichtig in de saus en kook, waarbij je af en toe saus over de vis schept, gedurende 5 minuten of tot de vis net gaar is. Proef voor de smaak en voeg indien nodig een snufje zout toe. Roer de gehakte koriander erdoor.
- Hak de koriander fijn. Serveer het stoofpotje met vis samen met de gekookte rijst en maak het af met koriander en limoen.
Serveer met een frisse komkommersla. Maak ook eens: kibbeling van kabeljauw met remouladesaus.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?