Tagliatelle met reuzengarnalen

Tagliatelle met reuzengarnalen

Met knoflook en witte wijn
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 10 min
  • Klaar in: 20 min

Tagliatelle met reuzengarnalen met knoflook en witte wijn recept. Lekker wat speciaals op tafel zonder te veel moeite. Heb je geen grote garnalen dan kan je ook kleine garnalen of scampi’s gebruiken.

Italiaanse pasta met garnalen

’n Italiaanse pasta met garnalen, een pastagerecht vol knoflook en ’t staat in no time op tafel. Wat wil je nog meer dan deze Italiaanse pasta?!

Ingrediënten

  • 200 gr tagliatelle
  • 3 el olijfolie
  • 500 gr reuzengarnalen, vriezer
  • 3 teen knoflook
  • 125 ml droge witte wijn
  • 1 citroen
  • 1 bakje basilicum
  • 70 gr tomatenpuree
  • 3 el semi-gedroogde tomaten

Tagliatelle met garnalen

  1. Pel de garnalen en verwijder de darmkanalen. Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verhit de olie in een koekenpan en bak de garnalen met de knoflook zo’n 4 minuten. Voeg de tomatenpuree en roer het geheel even, zodat het wat ontzuurt. Voeg hier de witte wijn aan toe. Breng op smaak met wat vers gemalen peper en zout.
  3. Meng de pasta, tomaten en wat blaadjes basilicum met de garnalen. Maak af met citroensap, tagliatelle met garnalen maak je zó.

Ook lekker: Pasta pesto met garnalen of Gemarineerde garnalen met limoen en een bite van knoflook. Een snel en eenvoudige marinade voor garnalen.

Beoordeling: 3.5. van 11 stemmen.
Please wait...

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram februari
De smaak van Italie voorjaar 2024