Thaise kippensoep met gamba’s

2014-11-27
  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 4m
  • Kooktijd: 6m
  • Klaar in: 10m
FavoriteLoadingToevoegen aan mijn recepten

Geniet van deze kippensoep met gamba’s, een voedzaam gerecht uit de Thaise keuken. Je kunt de soep ook als voorgerecht serveren, maar met wat lekker brood erbij is het prima als hoofdgerecht te serveren.

Ingrediënten

  • 6 cm gemberwortel
  • 1 pot kippenbouillon (met stukjes kip)
  • Limoensap (van 1 limoen)
  • 3 stengels citroengras
  • 5 el Thaise vissaus
  • 250 gr Thaise roerbakgroenten
  • 250 gr mihoen
  • 4 gekookte en gepelde gamba's
  • 3 el fijngesneden koriander
  • 3 el fijngesneden basilicum

Bereidingswijze

Stap1

Verwijder de harde delen van het citroengras en snijd de stengels in stukken. Schil de gemberwortel en snijd deze in plakken.

Stap2

Doe de bouillon met 1/2 liter water in een pan. Voeg het citroengras, limoensap, de gember en vissaus toe. Breng het geheel aan de kook. Laat de soep 3 minuten trekken.

Stap3

Verwijder vervolgens het citroengras en de gember. Voeg de roerbakgroenten en mihoen toe. Laat de soep nog 3 minuten koken.

Stap4

Verdeel de koriander en basilicum over vier kommen en verdeel de vier gamba's. Schep hier voorzichtig de soep overheen.

Recept soort:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Doordat ik veel reis, wordt mijn..

Gemiddelde waardering

(0 / 5)

0 5 0
Waardeer dit recept

0 personen hebben dit recept gewaardeerd

Gerelateerde recepten:
  • img_4460

    Bami met tempeh en satesaus

  • img_4143

    Teriyaki-honing noedels

  • unnamed-4

    Groene viscurry

  • fullsizerender3

    Snelle soto ajam

  • img_4119

    Herfst groentesoep

  • © Copyright 2014 simpele-recepten.nl All right Reserved.