Thaise kippensoep met gamba's

Thaise kippensoep met gamba's

Gambasoep
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 4 min
  • Wachttijd: 6 min
  • Klaar in: 10 min

Verrukkelijke Thaise kippensoep met gamba’s, een voedzaam gerecht rechtstreeks uit de Thaise keuken.

Eén hap van deze authentieke Thaise kippensoep en je waant je meteen in de levendige straten van Bangkok. Soms kom je een gerecht tegen dat je direct terugvoert naar een specifiek land en al je mooie vakantieherinneringen doet herleven. Deze soep behoort absoluut tot die categorie. Boordevol smaken die typerend zijn voor de Thaise keuken, zoals citroengras, gember, knapperige groenten en heerlijk geurende kruiden.

Meer: Thaise recepten om thuis te maken.

Ingrediënten

  • 6 cm gemberwortel
  • 1 pot kippenbouillon
  • sap van 1 limoen
  • 3 stengels citroengras
  • 5 el Thaise vissaus
  • 250 gr Thaise roerbakgroenten
  • 250 gr mihoen
  • 4 gekookte en gepelde gamba’s
  • 3 el koriander
  • 3 el basilicum

Bereidingswijze

  1. Verwijder de harde delen van het citroengras en snijd de stengels in stukken. Schil de gemberwortel en snijd deze in plakken.
  2. Doe de bouillon met 1/2 liter water in een pan. Voeg het citroengras, limoensap, de gember en vissaus toe. Breng het geheel aan de kook. Laat de soep 3 minuten trekken.
  3. Verwijder vervolgens het citroengras en de gember. Voeg de roerbakgroenten en mihoen toe. Laat de soep nog 3 minuten koken.
  4. Verdeel de gehakte koriander en gehakte basilicum over de kommen en verdeel de vier gamba’s. Schep hier voorzichtig de soep overheen.
Beoordeling: 4.5. van 2 stemmen.
Please wait...

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram actie april
De smaak van Italie voorjaar 2024