Thaise vistempura

2014-12-01
  • Hoeveelheid: 1
  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 15m
  • Kooktijd: 15m
  • Klaar in: 30m
FavoriteLoadingToevoegen aan mijn recepten

Heerlijk zachte vis met een krokant laagje. Maak deze lekkere vistempura met pangasiusfilet, mihoen, broccoli, champignons en chilisaus nu zelf klaar in een handomdraai.

Ingrediënten

  • 400 gram pangasiusfilet (diepvries)
  • 250 gram champignons
  • 500 gram broccoli
  • Stukje verse gember (ongeveer 5 cm)
  • 3 eieren
  • 150 gram bloem
  • 250 gram mihoen
  • Thaise sweet chilisaus

Bereidingswijze

Stap1

Snij de broccoli in kleine roosjes en kook het 5 minuten in een pan met kokend water en wat zout. Giet de broccoli goed af.

Stap2

Schil de gember en rasp het in fijne reepjes. Snij de pangasiusfilet in reepjes en verhit de verhit de olie in de frituurpan tot 170 °C. Zeef de bloem en schep de eieren, wat zout en 250 ml water erdoorheen. Schep niet te lang, het beslag mag niet glad worden.

Stap3

Verhit wat olie in een wok en bak de broccoli, champignons en gember 5 minuten. Kook ondertussen de mihoen volgens aanwijzingen op de verpakking en roerbak het kort mee met de groenten. Voeg naar smaak een scheutje saus toe.

Stap4

Haal de reepjes vis door het beslag heen en bak ze in de frituurpan tot ze goudbruin zijn. Serveer de vistempura met de miehoen en groenten. Doe wat chilisaus in een bakje om de vistempura in te dopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Het leuke aan koken vind ik..

Gemiddelde waardering

(0 / 5)

0 5 0
Waardeer dit recept

0 personen hebben dit recept gewaardeerd

Gerelateerde recepten:
  • img_4460

    Bami met tempeh en satesaus

  • img_4143

    Teriyaki-honing noedels

  • unnamed-4

    Groene viscurry

  • fullsizerender3

    Snelle soto ajam

  • IMG_4002

    Rijst met tofu, ananas en zoete chilisaus

  • © Copyright 2014 simpele-recepten.nl All right Reserved.