Witlofblaadjes met geitenkaas en walnoten

Witlofblaadjes met geitenkaas en walnoten

Hapje van lof
  • Aantal: 12
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 5 min
  • Klaar in: 15 min

Gevulde witlof, een lekker amuse hapje. Bij dit recept zijn de witlofblaadjes gevuld met geitenkaas, walnoten, bosui en honing. Super lekker, gezond en heel simpel.

Witlof, lekker en gezond

Er zitten weinig calorieën in witlof. Witlof bevat veel kalium en vitamine C, veel vezels, vitamines en mineralen. Leuk aan dit hapje is dat je kan variëren met de kaas. Probeer ook eens met blauwaderkaas, echt een aanrader met peer, noten en balsamicoazijn.

Ingrediënten

  • 2 stronkjes witlof
  • 1 eetlepel walnoten
  • 1 bosui
  • geitenkaas
  • honing
  • verse peper

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Snij de onderkant van de stronkjes witlof eraf en snij de stronkjes doormidden. Verwijder het bittere midden en verdeel de blaadjes over een ovenschaal.
  2. Hak de walnoten fijn en snij de bosui in dunne ringen. Besmeer alle blaadjes met geitenkaas en verdeel de walnoten en de ringetjes bosui erover.
  3. Verdeel een beetje honing over de blaadjes en bestrooi ze met een snufje peper. Zet ze ongeveer 5 minuten in de voorverwarmde oven zodat de geitenkaas smelt.

Op zoek naar meer makkelijke voorgerechten?

Beoordeling: 3.0. van 29 stemmen.
Please wait...

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram februari
De smaak van Italie voorjaar 2024