Zoetzure saus maken doe je zelf!

Zoetzure saus maken doe je zelf!

Maak nu zelf heerlijke zoetzure saus voor bij je Chinese gerecht. Perfect met kip, garnalen of omelet, en geeft je gerecht de echte babi pangang smaak. Je kunt variëren met ui en paprika. Serveer met rijst, noedels, nasi of bami.

Zoetzure saus is een mix van knoflook, gember en azijn - helemaal niet moeilijk om zelf te maken. Het is snel klaar en echt verrukkelijk. De zoetheid komt van het ananassap en de stukjes ananas, terwijl azijn en suiker zorgen voor die kenmerkende zoetzure smaak.

Als je geen fan bent van stukjes, zeef dan gewoon de knoflook en gember uit de saus. Laat de smaken lekker intrekken voor de beste smaak. Bewaar de saus eenvoudig in de koelkast. Aan de slag met je eigen Chinese zoetzure saus!

Ook lekker: babi pangang met paksoi.

Zoetzure saus

Zoetzure saus

3.6 van 183 stemmen
Recept afdrukken
Kijk hoe je zelf heerlijke zoetzure saus maakt voor je Chinese gerechten. Geschikt voor kip, garnalen of omelet, perfect voor rijst, noedels, nasi of bami.
Gang Bijgerecht
Keuken Chinese
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 10 minuten
Porties 4 personen
calorieën 82

Ingrediënten

  • 3 cm gember vers
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el tomatenketchup
  • 2 el azijn
  • 2 el sojasaus
  • 1 el maizena
  • 1 el basterdsuiker lichtbruin
  • 1 el olijfolie
  • 225 gr ananasstukjes blik

Instructies

  • Schil de gember en snijd het fijn. Pel de knoflook en snijd deze ook fijn. Verhit de olijfolie in een steelpan en fruit hierin kort de gember en knoflook.
  • Voeg de ketchup, azijn, sojasaus, maïzena, suiker en het sap van de ananas toe. Breng de saus aan de kook.
  • Laat de saus 3 minuten zachtjes pruttelen op laag vuur. Voeg als laatste de stukjes ananas toe.
  • Roer de zoetzure saus af en toe om. Laat afkoelen voordat je hem gebruikt.

Zoetzure saus maken was nog nooit zo makkelijk!
Ook lekker: rijst recept met zoet zure saus.

zoetzure saus maken

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

  1. Danielle Vleminckx 11 juni 2022 at 15:56 - Reply

    Goed uitgelegd en super lekker.

  2. Ietje 12 maart 2024 at 21:54 - Reply

    Goede instructies. Het was een succes, ik had geen gember wél gembersaus in een flesje. Toch was ’t lekker. Volgende keer zoetzure saus met verse gember. 🙂

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram februari
De smaak van Italie voorjaar 2024