Zwitserse kaassoep met Emmentaler

Zwitserse kaassoep met Emmentaler

En rucola
  • Aantal: 8
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 15 min
  • Klaar in: 20 min
  • Kcal: 290

Zwitserse kaassoep met Emmentaler en rucola, ’n heerlijke soep recept. Deze Zwitserse soep is heel eenvoudig te bereiden met een volle smaak. Eet lekker met grof brood om in de soep te dopen.

Vegetarische kaassoep

Vegetarische kaassoep met Zwitserse bergkaas ruikt en smaakt als een kaasfondue. Vul de vegetarische kaassoep aan met paddestoeltjes of bosui mocht je iets meer knapperigheid in de vegetarische soep willen proeven.

Ook lekker: Macaroni met kaas ofwel Mac & Cheese, ’n schandalig lekkere pasta die ook uit de oven kan. Ultiem comfort food, de saus is ruim voldoende een combi van pittige cheddar, parmezaan en extra belegen.

Ingrediënten

  • 250 gr emmentaler
  • 2 dl droge witte wijn
  • 1 ui
  • 50 gr boter
  • 50 gr bloem
  • 75 gr rucolasla
  • 125 ml slagroom
  • 3 kruidenbouillon tabletten
  • 500 ml melk
  • 1 tl gedroogde dragon

Kaassoep recept

  1. Snipper de ui en laat de boter in een soeppan smelten. Doe de versnipperde ui in de pan en voeg de bloem en dragon toe. Laat het 1 minuut meebakken en voeg dan scheutje voor scheutje melk toe. Blijf goed roeren tot er een gladde saus ontstaat.
  2. Verkruimel de bouillontabletten en voeg ze aan de soep toe. Kook 1,5 liter water en voeg dit samen met de wijn toe aan de soep. Breng het geheel aan de kook Rasp de kaas en meng in gedeelten door de soep. Blijf goed roeren tot alle kaas gesmolten en de soep glad en lichtgebonden is.
  3. Klop de slagroom stijf en snij de rucola in grove stukken. Schenk de soep over in kommen en zet de slagroom en de rucola in kommetjes op tafel voor garnering. Kaassoep recept zó doe je dat.

Ook lekker: Kaasfondue zelf maken recept, ’n simpel recept voor kaasfondue met pit, tenminste als je de juiste Zwitserse kazen gebruikt met tijm, rozemarijn en salie.

Beoordeling: 3.1. van 36 stemmen.
Please wait...

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram februari
De smaak van Italie voorjaar 2024