Simpele en makkelijke hoofdgerechten
Voor elke dag een lekker recept. Een Aziatische wok, spinazie-stamppot met gekruide worstjes of gevulde aubergine met couscous. Wat voor hoofdgerecht maak jij vanavond?
Inspiratie voor het avondeten
Simpele en makkelijke hoofdgerechten, recepten én inspiratie voor het avondeten voor vanavond vind je hier. Een avond vega wraps met kidneybonen en chili, Japans gebakken rijst of ’n Hollandse stampot of kikkererwtenstoof? Lekker eten voor elke dag.
Populaire hoofdgerechten deze week
Simpele hoofdgerechten
Indiase linzencurry met spinazie, halloumi en mango die snel op tafel staat. Je hoeft enkel de dahl even te verwarmen en de halloumi te bakken.
Makkelijke pasta met broccoli, ricotta en een frisse touch van citroen. Een snel gerecht dat ideaal is na een lange school- of werkdag.
Met ricotta, verse tomaten en basilicum voor warme dagen. Lekker voor elke dag, lunch of picknick.
Zomersla van grapefruit, deze salade kan de hele dag. De dressing is fris met crunchy bite.
Dit noodle omelet met sesam en sojasaus recept is simpel en staat reuze snel op tafel. Zeker weten een blijvertje in je repertoire!
Is orzo ook jouw lievelings? Probeer dan eens deze orzo met courgette, doperwten en munt, heerlijk fris, makkelijk én voedzaam.
London Loy maakt dit jaar - Bevrijdingsdag 2023 - het recept voor de vrijheidssoep. Soep vol maïs, zoete aardappel, kokos en limoen.
Volgens Italiaanse traditie is dit een gerecht voor op de paastafel. Gevulde kalfsrollade uit de braadpan.
Curry met ananas, spinazie en gember. Een heerlijk voedzaam vegan recept met kikkererwten, kerrie en chilivlokken.
Filotaart met cottage cheese, feta, dille en citroen. Soort van Griekse spanakopita maar dan met snijbiet.
Snelle orzo met topping naar keuze. Favoriet is buffelmozzarella en parmezaan. Gebakken 'nduja worst is ook een aanrader.
Dit recept lukt perfect met de Coeur de Boeuf, 'n reuzentomaat met smaak.
Recept uit het ekomenu met hummus en boerenkool, zacht van smaak, fris van citroen met ’n fijne bite.
Soep met tijm, rozemarijn en salie. Met krachtige bouillon voor de herfst en wintermaanden.
Tussen een pita met knapperige paprika -komkommer salade met rode ui en tomaat.
Salade, fris en gezond voor erbij of maaltijd met bulgur, peterselie en munt, tomaat en bosui.
Om je vingers bij af te likken, té lekker. Je maakt het met aubergines, tomaten en vegan kaas.