Burrito met zwarte bonen en rijst
Burrito met rijst en zwarte bonen, een grote tortilla gevuld met rode ui, knoflook, komijn en sojasaus recept. Neem een glutenvrije wrap mocht je deze vrij van gluten willen maken. Een burrito is altijd gevuld met bonen, simpel en voedzaam, varieer met de rest van de vulling.
Ook lekker: chili con carne met nacho’s, een chili is makkelijk te maken en in no time klaar.
Mexicaanse burrito
Burrito met zwarte bonen en rijst ofwel een grote tortilla gevuld met rode ui, knoflook, komijn en sojasaus recept.
Ingrediënten
- 2 wraps
- 100 gr rijst
- 200 gr zwarte bonen (blikje)
- 1 tomaat
- 1 rode ui
- 1 teentje knoflook
- 2 el sojasaus
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl gerookte paprikapoeder
Instructies
- Kook eerst de rijst gaar volgens aanwijzingen van de verpakking, pel en snipper de ui en knoflook en fruit aan in een scheutje olijfolie.
- Spoel de bonen goed af, laat uitlekken en voeg toe aan het ui- knoflookmengsel. Was en snij de tomaat in blokjes en voeg toe samen met het komijnpoeder, gerookte paprikapoeder en sojasaus.
- Verwarm de wraps om en om in een droge koekenpan en leg op een bord. Schep de rijst en het zwarte bonenmengsel op beide wraps. Maak eventueel af met koriander, spinazie en limoensap en vouw dicht.
Eet direct met een dot guacamole. Voor wat pit voeg je chilivlokken en Sriracha hot sauce toe voor extra smaak koriander en limoen.
Zo maak je: guacamole.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?