Recepten met ingrediënten: Knoflook

Knoflook is een plant die voorkomt uit de lookfamilie. Een lookfamilie is een groep kruidachtige planten zoals bijvoorbeeld de ui of een bieslook.

De geschiedenis van knoflook


Als we de geschiedenis boeken in duiken komen we al snel uit bij boeken uit de oudheid in Egypte. Hier worden al vermeldingen gemaakt dat arbeiders in deze tijd die werkte aan het bouwen van de piramiden knoflook aten.



De Romeinen aten ook veel knoflook omdat men dacht dat dit goed was om de spieren sterker te maken. Daarom kregen gladiatoren vaak knoflook voorgeschoteld om zo beter te kunnen presteren in het Colosseum.

Gebruik van knoflook


Knoflook wordt gebruikt in vele keukens zoals in de Spaanse maar ook vooral in de Franse keuken. Knoflook wordt zowel in de poedervorm gebruikt als vers. De geur maar ook vooral de smaak van knoflook zijn zeer sterk. Knoflook wordt gebruikt in vele gerechten omdat het vaak de smaak positief beïnvloed.

 

Gevulde aubergine met couscous

Gevulde aubergines met couscous en yoghurtsaus

Gemiddelde waardering: (5 / 5)

Gevulde aubergines, zijn heerlijk romig als je ze bakt in de oven. Vegetarisch met couscous, ...

Lees meer
Doperwten mozzarella taart

Doperwten mozzarellataart

Gemiddelde waardering: (4.8 / 5)

Deze heerlijke quiche van bladerdeeg, doperwten, knoflook en ricotta is een heel eenvoudig snel en ...

Lees meer
Crostini met tomaat

Crostini met tomaat

Gemiddelde waardering: (4.2 / 5)

Deze Italian snack, de crostini is onmisbaar bij een Italiaanse lunch of bij de borrel ...

Lees meer
Stampot van paksoi

Stampot van paksoi

Gemiddelde waardering: (2.5 / 5)

Paksoi, een makkelijke groenten met bite. Paksoi, van oorsprong uit China. Van deze knapperige koolsoort ...

Lees meer
Tomaten risotto

Tomaten risotto met feta

Gemiddelde waardering: (3.7 / 5)

Een heerlijk, Italiaans gerecht dat super eenvoudig is om zelf te maken, tomaten risotto! Deze ...

Lees meer
Paella met garnalen

Paella met garnalen

Gemiddelde waardering: (3.3 / 5)

Grote pan met lekkers zó op tafel! Garnalen, rijst en heerlijke kruiden. Dit typisch Spaanse ...

Lees meer
Paksoi knoflook

Paksoi met knoflook en gember

Gemiddelde waardering: (4 / 5)

Shanghai paksoi, zo noemen we de baby paksoi ook wel. Paksoi, van oorsprong uit China. ...

Lees meer
Bloemkoolpizza

Bloemkoolpizza met mozzarella, tomaat en basilicum

Gemiddelde waardering: (4.3 / 5)

Een heerlijk pizza recept met een bodem van bloemkool, super gezond! De smaak is echt ...

Lees meer
Gevulde portobello

Gevulde portobello’s

Gemiddelde waardering: (3.5 / 5)

Gevulde portobello’s met Brie de Meaux, bladspinazie, pijnboonpitjes en stroop van Balsamico, een heerlijk vegetarisch ...

Lees meer
Bami recept met ei en paksoi

Bami recept met ei en paksoi

Gemiddelde waardering: (3 / 5)

Maak een heerlijk Oosters gerecht. Dit recept voor bami met ei, paksoi, spinazie en shiitake ...

Lees meer
Brood met huttenkase tomaat en verse basilicum

Brood met hüttenkäse, tomaat en verse basilicum

Gemiddelde waardering: (4.3 / 5)

Zo’n boterham gaat er altijd wel in, kleine trostomaatjes, verse basilicum en mooie olijfolie. Snel ...

Lees meer
Risotto met truffel en parmezaan

Risotto met truffel en parmezaan

Gemiddelde waardering: (3.8 / 5)

Een heerlijk, Italiaans gerecht dat super eenvoudig is om zelf te maken, risotto! Maak deze ...

Lees meer
Shakshuka met brood

Shakshuka met brood

Gemiddelde waardering: (4 / 5)

Maak deze heerlijke, pittige tomatenstoof. Erg eenvoudig klaar te maken en heel lekker. Dip lekker ...

Lees meer
Groene pesto

Hoe maak je een groene pesto?

Gemiddelde waardering: (3.4 / 5)

Pesto, wie houd er niet van? Het is zo makkelijk om zelf te maken en ...

Lees meer
Risotto met champignons en parmezaan

Risotto met champignons en parmezaan

Gemiddelde waardering: (3 / 5)

Een heerlijk risotto gerecht dat super eenvoudig is om zelf te maken met champignons en ...

Lees meer
  • © 2018 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab