Recepten met ingrediënten: Saffraan

Saffraan wordt gehaald uit saffraankrokus. De saffraankrokus behoort tot de knolgewas. De rodeoranje stampers van deze plant zijn van groot belang voor het winnen van Saffraan. De stampers van deze plant worden geoogst voor de kleur en de smaakstoffen. Naast dat Saffraan wordt gebruikt in vele keukens wordt het ook gebruikt voor de geneeskunde, saffraan zou pijnstillende werkingen hebben.

Saffraan

Saffraan wordt ook wel eens het "rode goud" genoemd. Deze naam heeft het te danken aan het arbeidsintensieve winningproces. De plant bloeit in de herfst periode maar zo'n acht tot negen dagen. De stampers die handmatig moeten worden geoogst moeten vervolgens worden gedroogd. Het drogen van de stampers die uit de saffraan komen worden gedroogd door de zon of gewoon door vuur. In verschillende landen wordt Saffraan gewonnen zoals, Spanje, Marokko, Griekenland en in Italië. In Iran wordt wereldwijd het meest Saffraan gewonnen, zo'n 185 ton per jaar.

Saffraan wordt voornamelijk gebruikt in de keukens in verschillende landen. In Spanje is Saffraan niet meer weg te denken uit de Paella. In Italië wordt de Saffraan veelzijdig gebruikt in de Risotto.

 

 

Paella met garnalen

Paella met garnalen

Gemiddelde waardering: (3.3 / 5)

Grote pan met lekkers zó op tafel! Garnalen, rijst en heerlijke kruiden. Dit typisch Spaanse ...

Lees meer
Saffraanrisotto

Saffraanrisotto

Gemiddelde waardering: (3.3 / 5)

Een heerlijk, Italiaans gerecht met saffraan dat eenvoudig is om zelf te maken, saffraanrisotto! Een ...

Lees meer

Chelow kebab

Gemiddelde waardering: (4 / 5)

Maak deze heerlijke, Iraanse specialiteit nu heel eenvoudig zelf klaar. Heerlijk gekruid lamsgehakt op een ...

Lees meer
  • © 2018 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab